Opkomende volkszanger Danilo Kuiters op weg naar groot succes: ‘Ik word nu elk weekend geboekt’
Delen

Opkomende volkszanger Danilo Kuiters op weg naar groot succes: ‘Ik word nu elk weekend geboekt’

In dit exclusieve interview vertelt opkomende volkszanger Danilo Kuiters alles over zijn toekomstplannen.

Wie is Danilo Kuiters?

Danilo Kuiters is een veelbelovende opkomende Nederlandse zanger. Hij werd vooral bekend na zijn deelname aan The Voice of Holland in 2016. Hiermee kwam hij door tot de halve finales. Na zijn deelname heeft Danilo nog een aantal singles uitgebracht. Met zijn laatste single ‘Parel Van De Club’ heeft Danilo een flinke stap in de goede richting gezet om de nieuwste aanwinst van de Nederlandse volksmuziek te worden.

Eerste stapjes

Zang- en talentenshow fanaten zullen de naam ‘Danilo Kuiters’ niet geheel onbekend in de oren klinken. Hij heeft namelijk aan al een aantal tv-programma’s meegedaan waarin hij zijn muzikale talenten kon laten schijnen. Hij liet zijn stem al horen in shows als ‘Bloed, Zweet, en Tranen’ en ‘The Voice of Holland’. Vooral zijn deelname aan The Voice of Holland werd goed ontvangen door het publiek. Toen Nederlandse rapper, Lil’ Kleine, zijn stoel omdraaide bij de blind auditions begon zijn avontuur. Wat Danilo het meest is bijgebleven aan zijn tijd bij The Voice of Holland? De avond dat hij doorging naar de halve finale. ‘Echt alles klopte die avond dus dat is me heel erg bijgebleven’.

Geen zekerheid

Na zijn deelname aan The Voice of Holland bracht hij een aantal singles uit, maar deze zorgde vooralsnog niet voor een grote doorbraak. Met zijn nieuwe single ‘Parel Van De Club’ zet hij een stap in de goede richting.

Toch blijft een carrière in de zangwereld een onzeker iets. ‘Je hebt natuurlijk geen garantie dat mensen je terugvragen als je ergens hebt gezongen’, zegt Danilo. Toch zorgt dat ook weer voor een bepaalde motivatie. ‘Als je aan mensen in Venlo vraagt: “Wie is Danilo Kuiters?”, dan zullen ook veel mensen me niet kennen. Maar dat geeft wel een drive om nóg harder te werken’.

Inspiratie en motivatie

Neem een kijkje op Danilo’s Instagram en je kan zien dat hij veel inspirerende en motiverende figuren om zich heen heeft. Gerard Joling is dan ook één van zijn grootste supporters. ‘Gerard is heel erg betrokken bij mijn carrière’, aldus de zanger. Gerard is niet de enige waar Danilo naar opkijkt. Ook andere zangspektakels, als Tino Martin en Jan Smit, zijn grote voorbeelden voor Danilo.

Grootse dromen

Danilo’s ultieme droom is om voor een uitverkochte zaal te staan. ‘Dat mensen een kaartje voor jouw eigen show kopen, dat lijkt mij zo iets bijzonders.’ Binnenkort kunnen we weer veel nieuwe dingen verwachten van Danilo. Zo is hij binnenkort weer terug zien op tv. ’Het zijn echt hele leuke dingen die er aan gaan komen.’ In welke programma’s we hem weer terug gaan zien mag helaas nog niet bekend gemaakt worden. Wat het ook is, Danilo kijkt er naar uit en dat doen wij zeker ook.

Benieuwd naar Danilo’s laatste single? luister het dan hier.

Bron en beeld: Instagram Danilo Kuiters

Delen

Meer over Danilo Kuiters

Lees alle artikelen over Danilo Kuiters