Yolanthe Cabau banner
Zie ook:
Delen

Stichting Yolanthe ‘Free a Girl’ wordt aangevallen en krijgt doodsbedreigingen

Hoewel Yolanthe en de stichting Free a Girl het beste met alle jonge slachtoffers voor hebben, worden zij nu van verschillende kanten aangevallen en bedreigd.

Free a Girl

De stichting Free a Girl is in 2008 opgericht door onder andere Yolanthe Cabau. Deze naam kreeg de stichting later pas, want de eerste 5 jaar waren zij bekend als Stichting Stop Kindermisbruik. De naam zegt al genoeg. Het doel is om wereldwijd alle jonge meisjes te bevrijden van kindermisbruik. Duizenden jonge meiden zijn al gered, maar er zijn er nog zoveel die jaarlijks worden opgesloten en gedwongen worden te werken als sekswerkers. Dit moet zo snel mogelijk ophouden en steeds meer mensen zetten zich in voor deze stichting.

Bedreigingen

Al jaren helpt de stichting de meiden te bevrijden en hebben zij het beste met de kinderen voor. Nu, na 14 jaar, wordt stichting Free a Girl aangevallen en bedreigd vanaf een platform. Op Instagram plaatst Free a Girl er een bericht over. ‘De missie van Free a Girl is een einde maken aan seksuele exploitatie van kinderen en straffeloosheid. Achter de schermen worden we aangevallen omdat we pedofielennetwerken oprollen. En de mannen achter deze netwerken in de cel belanden. Daarom is het belangrijk dat wij onvermoeid doorgaan met onze missie’. Het doel van het platform is het tegenovergestelde van wat Free a Girl doet. De stichting zet alles op alles en gaat dubbel zo hard te werk, want dit kan zo niet langer. ‘Door dit soort haatberichten zetten wij ons twee keer harder en twee keer sneller in. Dat betekent ook dat we twee keer harder en twee keer sneller de strijd aangaan. Wij zullen meer en sneller impact maken. Wij zullen nooit terugdeinzen’.

Haatberichten

Het platform dat bedreigingen en haatberichten stuurt, doen dit onder de naam ‘FreeSpeechTube’. De berichten die zij sturen, gaan van kwaad tot erger en zorgen bij veel mensen tot extreme boosheid en ergernis. Stichting Free a Girl zet zich nu beter en harder in dan ooit.

Benieuwd naar de berichten die het platform stuurt? Je ziet het hieronder.

Bron en Beeld: Instagram Free a Girl

Delen

Meer over Yolanthe Cabau

Yolanthe deelt emotionele video en staat stil bij 60ste verjaardag 'Oma Syllie'
Yolanthe deelt emotionele video en staat stil bij 60ste verjaardag ‘Oma Syllie’
Yolanthe Cabau over Wesley en Xess Xava: 'Daar heb ik altijd moeite voor gedaan'
Yolanthe Cabau over Wesley en Xess Xava: ‘Daar heb ik altijd moeite voor gedaan’
Lees alle artikelen over Yolanthe Cabau