Tineke Schouten over overlijden van man 'In paniek 112 gebeld'
Delen

Tineke Schouten over overlijden van man ‘In paniek 112 gebeld’

Tineke is zeer dankbaar voor alle mooie momenten met haar man, maar heeft ook enorm spannende momenten beleefd..

Tineke Schouten

Tineke Schouten is een Nederlands comédienne en cabaretière. Ze heeft in haar theatervoorstellingen diverse typetjes neergezet als Lenie uit de Takkestraat en Bep Lachebek, hierdoor wordt ze de ‘Koningin van de Typetjes’ genoemd.

Overleden man

Het is een aantal weken geleden dat de man van Tineke is overleden. In de ‘Telegraaf’ blikt zij terug op de laatste momenten die ze met haar geliefde Hans heeft beleefd. “De avond vóór zijn overlijden hebben we voor het slapengaan nog gezellig met elkaar gepraat en de dag doorgenomen. De volgende ochtend maakte ik hem wakker. Hij veerde even op en het zag ernaar uit dat hij ging doen wat hij altijd deed: douchen en koffiezetten. Maar binnen drie minuten was hij dood.”

Angst en dankbaarheid

Verder schrijft ze. “Hans is jarenlang ziek geweest. Hoe vaak ik in paniek al niet 112 heb gebeld. Dan was er weer een bekkenbreuk, hartproblemen of was zijn bloedsuiker te laag. Nu hij vredig in zijn eigen bed lag, was ik niet in paniek en greep ik ook niet naar de telefoon om een ambulance te bellen.” Tineke is dankbaar voor de 45 jaren die ze samen hebben gedeeld. “Met mooie kinderen en kleinkinderen. Dus ik tel mijn zegeningen.”

 

Bron: Telegraaf. Beeld: Instagram Tineke Schouten

Delen