Brunopress Piet Paulusma
Zie ook:
Delen

Dit is de tweelingbroer van Piet Paulusma: ‘We zouden nog heel veel doen’

Afgelopen weekend kwam het schokkende nieuws naar buiten dat Piet Paulusma was overleden. Zijn tweelingbroer is er kapot van.

Piet Paulusma

Zijn passie voor het weer begon bij Piet Paulusma al vroeg in zijn leven. Hij begon zijn carrière in 1985 bij Omrop Fryslân, in eerste instantie op de radio. In 1996 brak Piet écht door als weerman toen hij aan de slag ging bij SBS6. Iedere dag keken talloze Nederlanders naar ‘Piets Weerbericht’, waarbij Piet iedere dag vanuit een andere locatie in Nederland het weer voorspelde. In 2019 eindigde Piet’s contract bij SBS6. Daarna kwam Piet terecht bij omroep MAX, waar hij in verschillende programma’s het weer bracht.

Piet zal altijd bekend blijven staan om zijn uitspraak ‘Oant Moarn’, wat ‘tot morgen’ betekent.

Overlijden

Afgelopen weekend werd bekend dat Piet Paulusma overleed aan de gevolgen van kanker. ‘Tot ons grote verdriet is weerman Piet Paulusma op 65-jarige leeftijd overleden. Piet leed al geruime tijd aan kanker, waar hij geen ruchtbaarheid aan wilde geven. Wij zijn Piet dankbaar voor alles wat hij voor ons heeft betekend en wensen de nabestaanden veel sterkte toe.’ Dat bericht bracht Omroep Max naar buiten.

Er ging een grote schok door Nederland, niemand heeft dit aan zien komen. Veel BN’ers schreven een bericht over de meest bekende weerman van Nederland. Zo schreef Patty Brard: ‘Altijd in voor een geintje maar ALTIJD bloedserieus je werk blijven doen! Je gaat gemist worden lieve Piet!’.

Tweelingbroer Lume

Aan Omrop Fryslân laat de tweelingbroer van Piet, Lume Paulusma, weten heel erg aangeslagen te zijn na de dood van zijn geliefde broer. Uit zijn verhaal valt ook op te maken dat de familie ook flink geschrokken is. ‘We wisten allemaal wel dat er iets aan de hand was, maar dat het zo snel zou gaan, daar staan we versteld van. Donderdag had hij nog opnames gemaakt, maar dat kon al bijna niet meer. Daar heb ik veel bewondering voor.’ Waar Lume ook een eindeloze bewondering voor heeft was Piet’s passie: het weer. ‘Daar moest alles voor wijken. Dat moest altijd doorgaan. Wat er ook gebeurde, hij moest en zou het weer doen.’

Lume is diepbedroefd na het overlijden van Piet. ‘We zouden nog heel veel doen, maar dat kan nu niet meer. Ik vind het verschrikkelijk.’

Wij wensen natuurlijk alle nabestaanden van Piet heel veel sterkte toe. Een foto van de broers Piet en Lume zie je hier.

Beeld: BrunoPress, Bron: Omrop Fryslân, AD

Delen

Meer over Piet Paulusma

Dit weer kunnen wij deze zomer verwachten volgens Piet Paulusma
Dit weer kunnen wij deze zomer verwachten volgens Piet Paulusma
Lees alle artikelen over Piet Paulusma