4 belangrijke tips om de eerste vakantie met je nieuwe partner te overleven
Delen

4 belangrijke tips om de eerste vakantie met je nieuwe partner te overleven

Jouw eerste vakantie met een nieuwe partner? 4 tips om te overleven: bepaal het type vakantie, bespreek het budget, neem tijd voor jezelf en erken elkaars talenten.

Er is een nieuwe partner in je leven en het gaat goed! Een van belangrijkste mijlpalen in een relatie is voor het eerst samen op vakantie gaan, en dus die tot nu toe veilige bubbel verlaten. Zo’n eerste reis voelt een beetje als een soort lakmoesproef, buigen of barsten, do or die. Waar je thuis je werk, vrienden en activiteiten hebt, zorgt 24/7 tijd met elkaar doorbrengen voor een andere dynamiek. Zo kan je erachter komen of jullie als stel bij elkaar passen.

Misschien wil je partner 3 uur voor vertrek al bij de check-in staan, terwijl jij altijd last-minute de vertrekhal binnenstuift. Vooral tijdens een eerste vakantie kunnen er legio momenten zijn waar je erachter komt dat jullie heel verschillend zijn. Hieronder volgen 4 tips die je kunnen helpen de belangrijkste valkuilen te navigeren, zodat jullie eerste vakantie niet de laatste is.

Zorg dat je op één lijn zit

Laat elkaar weten wat je graag wilt doen op vakantie, zodat jullie allebei tevreden zijn met de uiteindelijke keuze van je bestemming. De een ligt misschien het liefst de hele dag op het strand, terwijl de ander juist graag kunst en cultuur wil zien, of 30 km wil wandelen in de natuur.

Boek vooral geen trip naar een plek waar je al eens eerder bent geweest, en al helemaal niet met een ex-partner. Je nieuwe beau heeft er geen behoefte aan om te horen hoe jullie na copieuze hoeveelheden sangria de volgende dag naakt wakker werden in een oud vissersbootje op het strand, aangestaard door de plaatselijke visser. Het is de bedoeling dat je samen een nieuwe locatie ontdekt om met elkaar nieuwe herinneringen op te bouwen.

Er zijn alleen al in Europa meer dan genoeg bestemmingen die het volle pakket aanbieden. Probeer een locatie te vinden waar jullie allebei aan je trekken komen en kunnen genieten van de mogelijkheden die het biedt. En er is niets mis met het sluiten van compromissen wat betreft activiteiten: door uit je comfortzone te stappen ontdek je juist nieuwe interesses.

Basisregels voor budget

Niet bepaald een romantisch onderwerp maar wel heel belangrijk: financiën. Dit kan thuis al een lastig punt zijn in een relatie, maar je wilt het niet tot ontploffing brengen tijdens je vakantie als je op het terras je tapas moet afrekenen. Bespreek het op voorhand met je partner en stel een aantal basisregels voor als het om geld en budgettering gaat.

Misschien wil je voor jezelf betalen of kies je voor een dagelijks budget. Je kan ook de rekening delen, vooral als je nog maar net in een nieuwe relatie zit. Dit zijn goede opties als je ongeveer hetzelfde uitgeeft, maar zal niet werken als de een voor Michelin-restaurants gaat en de ander genoeg heeft aan een maaltijdsalade. Als er daarnaast ook nog grote inkomensverschillen zijn, is een pro-rata bijdrage, dus gebaseerd op percentages, de meest realistische keuze om spanningen te voorkomen.

Neem wat tijd voor jezelf

Voor het eerst op vakantie met je nieuwe partner kan soms een beetje aanvoelen als een duurtest: iedere ochtend samen wakker worden, de hele dag samen doorbrengen en ook nog samen eten. Dan is het helemaal niet vreemd om af en toe wat ruimte te willen creëren voor jezelf. Ook dit kan je al voor de vakantie bespreken om in alle rust uit te leggen dat het niets te maken heeft met negatieve gevoelens voor je partner.

Veel mensen spelen bijvoorbeeld graag allerlei spelletjes op hun laptop of telefoon om te relaxen. Een van de meest populaire types zijn casinospelen. Om gemakkelijk een platform te vinden om te spelen, zowel gratis als met echt geld, kun je veel van de beste  top 10 goksites vinden op vergelijkingssites. Om je vakantiegeld niet uit te geven, kun je een promotie claimen die normaalgesproken op de site te vinden is.

Niemand is de baas

Maak dit een project waar je samenwerkt, maar erken ook elkaars sterke punten.

Als jij goed bent in het vinden van de beste deals voor vluchten en hotelboekingen, dan ben jij de aangewezen persoon. Als je partner de taal spreekt van het land dat je bezoekt, geef die dan ruim baan bij de hotelreceptie en het communiceren met de lokale bevolking als er een probleem is.

Misschien is je partner een foodie die niets leuker vindt dan de lekkerste (lokale) eetplekjes te vinden. Heb je een auto gehuurd? Als de een beter navigeert, laat de ander dan rijden.

Twijfel je toch? Maak dan eerst een proefrit door een weekend break in te plannen. Je kunt voor een stedentripje over de grens kiezen, maar als de weersverwachtingen in eigen land goed zijn, is een weekendje toeren door Nederland ook een leuke optie.

Een eerste vakantie is een manier om een idee te krijgen hoe je als stel door andere gebeurtenissen in je leven kunt navigeren. Was het geen onverdeeld succes, dan kan je daar samen aan werken. Reizen is een van de leukste dingen in het leven en als het met de liefde goed zit, dan kom je hier samen wel uit.

Delen