7 tips voor een romantische avond thuis
Delen

7 tips voor een romantische avond thuis

Wanneer je wilt genieten van een avondje vol romantiek, hoef je niet per se naar een chic restaurant te gaan of een duur hotel te boeken. Je kan namelijk ook gewoon thuis een super romantische avond organiseren! Je partner zal hier zeker van genieten. Hieronder vind je 7 tips om je eigen romantische avond thuis te organiseren.

1. Zorg ervoor dat je huis schoon en netjes is

Niets is zo intiem als een romantisch diner bij kaarslicht in een opgeruimd en schoon huis. Zorg ervoor dat je alle rommel opbergt, dus ook alle verschoonspullen voor de baby, en dat je de afwas hebt gedaan. Laat ook eventuele huisdieren naar buiten breng ze naar een andere kamer. Als het lukt om de kleine ergens te laten logeren die avond, dan is het natuurlijk helemaal perfect.

2. Bereid een lekker diner

Dit hoeft niet per se heel uitgebreid te zijn, maar je partner zal zich wel heel special voelen als je wat tijd en moeite in het diner steekt. Trek je mooiste servies en glaswerk uit de kast en maak er een mooie tafelsetting van. De kinderstoel met daarop de slab van de kleine en zijn/haar speciale knuffel voor tijdens het eten ruim je natuurlijk ook even op.

3. Koop of maak een lekker dessert

Dit is een must voor een romantisch diner! Denk bijvoorbeeld aan een overheerlijke chocoladetaart of een milkshake met slagroom en aardbeien.

4. Zorg voor muziek op de achtergrond

Een romantisch diner is niet compleet zonder de juiste muziek op de achtergrond. Kies bijvoorbeeld voor een rustige playlist met jullie favoriete liefdesliedjes.

5. Zorg voor aangenaam licht

Een paar kaarsjes op tafel en wat rustige achtergrondverlichting zorgen voor de perfecte sfeer. Misschien is een geurkaars ook wel een goede optie om een beetje in de romantische sfeer te komen.

6. Verras je partner met een leuk cadeautje

Dit hoeft niet per se heel duur te zijn, maar iets wat speciaal voor je partner is kan de avond extra bijzonder maken. Denk bijvoorbeeld aan een mooie bos bloemen, een foto in een lijstje of een leuk boek.

7. Zorg voor een leuke activiteit na het diner

Zorg dat er na het diner nog een leuke activiteit is, zoals bijvoorbeeld een spelletje doen of samen een film te kijken. Wil je het echt heel romantisch houden? Dan is een massage natuurlijk ook altijd een goed idee en wie weet wat er daarna nog volgt. Veel plezier!

Delen