De nieuwste trends in bankontwerp: Wat is hot en happening?
Delen

De nieuwste trends in bankontwerp: Wat is hot en happening?

Op welk type bank laat jij je oog vallen?

Banken zijn er te kust en te keur en in alle vormen en maten. Toch vinden er nog altijd nieuwe ontwikkelingen plaats in het ontwerpen van banken, bankstellen en zithoeken. Zoek je iets nieuws en wil je graag het nieuwste op dit gebied ontdekken, kijk dan eens in een grote meubelwinkel of meubelboulevard naar trendy banken. Wil jij ook weten wat de nieuwste trends zijn in bankontwerp, en wat hot is en happening, lees dan snel verder.

Nieuwe trendy bankontwerpen

De bankstel opstelling van vroeger, de driezitsbank, een 2-zitsbank en een of meerdere stoelen rondom een salontafel zijn inmiddels al lang verleden tijd. Er is op zitmeubel gebied een oneindige keuze aan maten, vormen, ontwerpen en materialen. Volgens de nieuwste trends komt de nadruk te liggen op duurzame modellen uit materialen die vriendelijk zijn voor het milieu. Losse modules zijn in zodat je je zithoek op ieder moment naar wens kan aanpassen. Ook multifunctionaliteit wordt steeds belangrijker. Er is veel aandacht voor het inbouwen van oplaadstations, stopcontacten en opbergruimte. Opbergruimte onder stoelen of banken is vooral voor kleine ruimtes de ideale oplossing voor het veelvoorkomende probleem van waar alles te laten?

Kies de passende bank voor jouw interieur

Uiteraard kies je een bank of bankstel die het beste voldoet aan de wensen van jou en je gezin. Hoeveel mensen maken er gebruik van de bank? Willen jullie rechtop zitten, liggen, tv-kijken, lezen, handwerken? Op basis van je behoeften kies je het model, het juiste model en de juiste afmetingen. Kies voor de modulaire blokken die bij jullie zitgedrag passen. Kies voor een chaise longue om heerlijk te loungen, voor een verplaatsbare voetenbank, voor brede leuningen om iets op te zetten, voor hoge of lage rugleuningen en voldoende kussens voor de juiste ondersteuning.

Trendy vormen en materialen

De tijd van rechte lijnen en strakke vormgeving lijkt op zijn retour en banken in organische vormen en met afgeronde vlakken zijn hot. Combineer de trendy banken met de tinten gebroken wit en beige voor het juiste effect. Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in ons leven en ook in ons interieur. Hergebruikte materialen, oude meubels opknappen, en nieuwe banken die van verantwoorde materialen zijn vervaardigd. Duurzaam hout, stof uit gerecyclede materialen en vulling zonder schadelijke bestanddelen. Ook natuurlijke materialen zoals linnen, wol en jute zien we terug. Door verschillende stoffen, patronen, kleuren en structuren door elkaar te gebruiken, schep je een harmonieus en veelzijdig beeld.

Trendy kleuren

Zoals reeds aan bod kwam is beige in. Deze neutrale kleur kan gemakkelijk met alles gecombineerd worden. Alle tinten beige zijn in, het hele palet van offwhite tot bruintinten en alles daartussen. Een echte trendkleur is groen. Groen is een veelzijdige kleur, hij kan luxe uitstralen maar ook rust, natuurlijk aandoen maar past ook in een stoer industrieel interieur. Naast beige en groen is ook het hele palet aan terracotta kleuren populair. Van warme donkerbruine kleuren tot lichte aardetinten, deze kleuren combineren niet alleen mooi met de beige tinten maar ook met huidskleur en roze.

Kies een opvallende bank

Een bank werd vroeger eigenlijk alleen geselecteerd op het zitcomfort. In 2023 mag een bankstel ook echt opvallen. Het bankstel moet mooi zijn en mag gerust een opvallende verschijning zijn. Kies voor een markant model, voor een opvallende kleur of materiaal. Of kies een bank uit met in het oog springende details zoals opvallende pootjes.

Ontwerp of kies

Er zijn verschillende trends hot en happening in de nieuwste bankontwerpen. Kies voor een speciale vorm, kleur, materiaal, of een combinatie hiervan. Door het samenstellen van je eigen functionele en harmonieuze zithoek uit losse elementen, of door te kiezen voor een compleet eigen ontwerp, maak jij je eigen statement in je interieur!

Delen