100%NL Magazine elektrische fiets
Delen

De voordelen van het aanschaffen van een elektrische fiets; een slimme keuze

De elektrische fiets is op het moment razend populair. Zo zijn er niet alleen oudere mensen die een e-bike aanschaffen, maar ook veel jongeren en mensen van middelbare leeftijd gaan ervoor. Het is ook niet heel gek, want de elektrische fiets biedt ongelofelijk veel voordelen, voor bijvoorbeeld de gezondheid en tijdbesparing. In deze blog worden vier voordelen die bij het aanschaffen van een elektrische fiets komen kijken.

Een betere mobiliteit in je leven

Het kan soms even overwegen zijn of je wel of niet een elektrische fiets wil aanschaffen, want ze zijn een stuk prijziger in vergelijking met een normale fiets. Toch is een elektrische fiets kopen voor velen een keuze die ze graag eerder hadden willen maken. Een van de grootste voordelen is namelijk de verbeterde mobiliteit waar een e-bike voor zorgt. Zo is het voor veel mensen heel erg fijn dat ze een stuk mobieler zijn met hun fiets. Heel lange afstanden zoals naar werk of de stad is vaak te ver op de normale fiets, maar niet iedereen heeft een auto of wil hier gebruik van maken. Het OV kan niet altijd overal komen, maar de e-bike wel. Door de elektrische ondersteuning is het heel goed te doen om verre afstanden af te leggen.

De elektrische fiets is een milieuvriendelijk vervoermiddel

De tweede reden waarom elektrische fietsen zo razend populair zijn, is een hele belangrijke. Zo kun je even overwegen wat voor jou de beste elektrische fiets is, maar ze zijn allemaal een stuk beter voor het milieu. Zo waren er vroeger heel veel scooters en brommers op straat, die erg slecht zijn vanwege de grote uitstoot die zij veroorzaken. De elektrische fiets heeft natuurlijk geen uitstoot en fanatieke fietsers verbeteren hun ecologische voetafdruk dus aanzienlijk bij de aanschaf en gebruik van de e-bike. De elektrische fiets is duidelijk het meest verantwoorde vervoermiddel, naast de normale fiets.

De gezondheidsvoordelen die bij de elektrische fiets komen kijken

De meningen zijn soms een beetje verdeeld over hoe gezond de elektrische fiets nou echt voor je is. Zo vinden sommige mensen de e-bike maar een lui vervoermiddel als alternatief voor de normale fiets. Toch biedt de elektrische fiets nog steeds veel gezondheidsvoordelen. Zo is de beweging die gemaakt wordt tijdens het fietsen heel erg goed voor de bloedsomloop en de soepelheid van de spieren. Vooral voor oudere mensen, is het de perfecte manier om het lichaam soepel te houden, zonder al te veel druk uit te hoeven oefenen. Ook is het erg gezond om in de buitenlucht te zijn, ipv altijd alleen maar binnen. De elektrische fiets moedigt aan om lekker naar buiten te gaan.

De elektrische fiets is tijds- en kostenbesparend

Het laatste grote voordeel van de elektrische fiets is de tijd en kosten die je bespaard door de fiets aan te schaffen een veelvuldig te gebruiken. Normaliter zou je namelijk altijd met de auto of het OV naar afspraken, werk of school moeten. Hier komt vaak bij kijken dat er files zijn op de weg, of dat het OV niet goed rijdt. Dit kan tot veel frustratie zorgen en vaak duren de ritten een stuk langer dan dat het met de fiets is. Op de fiets kun je lekker tussendoor op je eigen tempo naar de bestemming. Ook bespaart de e-bike veel kosten, want na de aanschaf zijn er geen andere kosten. Bij een auto moet je onder andere de benzine en belasting betalen, en het OV is ook behoorlijk prijzig.

Delen