Dineren in casino’s
Delen

Dineren in casino’s

Een avondje casino is natuurlijk fantastisch en hartstikke gezellig, maar het is nog leuker als je daar ook lekker bij kunt eten. Dineren én spelletjes spelen om geld te winnen. Klinkt dat niet goed?

Wat nog beter dan ook nog lekker uit eten kunnen gaan in een glamoureus casino, zeker als je vaak bij de best betalende casino’s op internet speelt. Eerst wat lekker eten en dan inzetten met een strategie of op goed geluk. De oorsprong, hoe kan het ook anders, ligt in Las Vegas. Herb McDonald blijkt in de jaren ‘40 een uitgebreid buffet te hebben uitgedacht. Het resultaat veel later: het buffet van 1$. Althans, zo gaat het verhaal. Het is tegelijkertijd uitgelopen tot Michelinsterren. Het is een van de hoofdpunten hoe casino’s met elkaar concurreren op internationaal niveau. Las Vegas serveert ook haute cuisine. In Macau, het gokcentrum in Azië, zijn er zelfs een aantal restaurants met Michelinsterren. Wanneer de spelers grote winsten maken, zullen ze gemakkelijk om de winst te vieren een fles opentrekken en uitgebreid dineren.

Wie van vis en kunst houdt, kan goed terecht bij het Bellagio in Las Vegas. Het meest extravagante restaurant op de strip. Voor wie nog nooit in Las Vegas is geweest. Het centrale deel waar gegokt wordt is eigenlijk bijna alleen maar een grote strip waarlangs alles staat. Met de witte dorpen van Europa ter inspiratie voor de architectuur heeft het 2-sterrenrestaurant Picasso als thema voor het interieur. Dat wil zeggen, daadwerkelijk werken van Picasso. De keuken is vooral gericht op de Franse en de Spaanse cuisine met chef-kok Julian Serrano aan het hoofd. Om het nog prestigieuzer te maken heeft deze chef tweemaal de James Beard Foundation Award gewonnen. Verder heeft het een Five Diamond Award van de AAA en Five Stars van Forbes.

De met drie Michelin-ster bekroonde Jade Dragon in hartje van resort city of Dreams in Macau is misschien wel het meest indrukwekkende. Op het menu staat bijvoorbeeld verfijnde dim sum, gefrituurde Fine de Claire-oesters en Iberico-varkensvlees gebarbecued op lycheehout. Het biedt elf privé-eetkamers, die via fabuleuze liften rechtstreeks je naar de parkeerplaats brengen, speciaal voor de VIP-dinergasten die discreet willen vertrekken. Verder is het restaurant verdeeld in vijf verschillende ruimtes in het restaurant. Elk deel heeft zijn eigen kleurenschema, met een giga hoeveelheden goud, jade, borduurwerk en voortreffelijke Chinese kunst. Hoewel dit wel het meest indrukwekkende restaurant in Macau is, is het hierover lerende niet zo verrassend dat twee James Bond films deels in Macau afspelen.

Las Vegas en Macau zijn misschien wereldwijd de bekendste gokcentra, maar Singapore is evengoed een plek waar je uitgebreid kan gokken en uitgebreid luxe en lekker uit eten kan gaan. Als een liefhebber van rood vlees kan je je hart ophalen in het Waku Chin & Cut restaurant, met een Michelin-ster, in Marina Bay Sands te Singapore. Het restaurant dat bekend staat om de Cut by Wolfgang Puck steaks, die duidelijk onderscheid maken tussen verschillende koesoorten van Wagyu, Angus tot USDA Prime. Daarbij is er niet alleen 15.000 m2 aan speelruimte, maar ook een luxueus winkelcentrum en een selectie aan restaurants.

Een ander restaurant in Singapore met een ster is Waku Ghin van Tetsuya Wakuda. Het is een korte route van de goktafel met de lift tot dit dure maar indrukwekkend sjiek restaurant. Oscietra-kaviaar en gemarineerde Botan-garnalen staan en zee-egel staan onder andere op de menukaart. Dus je kunt verfijnde Japanse culinaire kunsten verwachten.

Er zijn onder andere ook nog de Le Louis XV in L’Hôtel de Paris Monaco of überhaupt nog andere steden die het gokken uitgebreid luxe aanbieden. De Le Louis XV is technisch gezien niet in een casino, maar het is slechts enkele minuten net erbuiten. De hoofdchef is de Franse Monégasque Alain Ducasse. Alain Ducasse was op 33-jarige leeftijd de jongste chef-kok die ooit de Michelin-onderscheiding ontving om verder nog 21 sterren erbij te krijgen. Hij beheerde 34 restaurants in totaal. Het restaurant met drie Michelinsterren ligt op een prachtige locatie en is alleen al naast de Michelinsterren de moeite waard.

Het Top of the World Restaurant in het The Strat Hotel & Casino in Las Vegas is een ervaring als een culinair hoogstandje. Het is ruim 250 meter hoog in de lucht met een indrukwekkend uitzicht over de stad. Niet alleen is het dermate hoog in de lucht maar elke 80 minuten draait het 360 graden rond. De meest luxe soorten vis en vlees staan op het menu en het restaurant heeft vele prijzen gewonnen.

Er zijn dus te veel om op te noemen die heerlijke luxe aanbieden. Van plekken in Azië zoals Macau en Singapore tot aan Monte Carlo in Europa en Las Vegas in Noord Amerika kan je in een luxe omgeving uitgebreid sjiek gekleed gokken en heerlijk eten.

Delen