Dit zijn de laatste trends op het gebied van Nederlandse keukens
Delen

Dit zijn de laatste trends op het gebied van Nederlandse keukens

Overweeg je een nieuwe keuken in huis te plaatsen? Houd bij het ontwerpen van je keuken rekening met de laatste trends. Populair is het onder meer om te kiezen voor een inductie kookplaat met geïntegreerde afzuigkap. Onder meer producenten als BORA en Siemens bieden ze mogelijkheid aan.

Dergelijke afzuigsystemen doen niet onder voor een afzuigkap met filter en besparen je veel ruimte aan de wand. Zeg nou zelf, de afzuigkap in je keuken is bepaald geen sieraad. Kijk online alvast eens naar de echte maatwerk keukens van Mandemakers. Het geeft je een goed beeld van de mogelijkheden die je tegenwoordig hebt bij het ontwerpen van een nieuwe keuken. In dit artikel lees je meer over de laatste trends.

Gebruik van natuurlijke materialen in een keuken

Naast de groeiende populariteit van de inductie kookplaten met een geïntegreerd afzuigsysteem, wordt steeds vaker voor de toepassing van natuurlijke materialen gekozen in het ontwerp van keukens. Kies bijvoorbeeld voor een mooi nieuw keukenblad van composiet of graniet. Het past bij een luxe, moderne en industriële keuken. In een landelijke keuken worden robuuste, grove houten keukenkasten vaak gecombineerd met een wat dikker betonnen keukenblad. Werkbladen van beton zijn vaak niet volledig egaal; het geeft de keuken een stoere uitstraling.

Tip: ook de combinatie van zwarte keukenkasten met een marmerlook keukenblad staat vaak prachtig. Het marmer houdt de keuken licht, zonder dat dit ten koste gaat van de luxe, chique uitstraling hiervan.

Kokend water kranen toevoegen aan jouw ontwerp

Vergelijkbaar met de groeiende populariteit van inductie kookplaten met geïntegreerd afzuigsysteem, neemt ook het aantal keukens met een kokend water kraan op hoog tempo toe. Populair zijn hierbij de kranen van Quooker. Deze kranen worden in verschillende modellen aangeboden. Niet alleen heb je de keuze uit onder meer een zilveren en zwarte kraan; kies ook tussen een kraan die uitsluitend kokend water biedt en modellen die daarnaast gefilterd koud en bruisend water leveren. Zeker op warme zomerdagen is dat een groot voordeel!

Doe online inspiratie op voor je nieuwe keuken

Er zijn verschillende websites te vinden waarop je voorbeelden van moderne keukens vindt. Het biedt inspiratie voor het ontwerp van je eigen keuken. Over het ontwerpen van een keuken gesproken, dit doe je tegenwoordig gemakkelijk en snel in een online tool. Zo’n 3D tool geeft je een goed eerste beeld van je keukenontwerp. In een later stadium bespreek je de details met een verkoper in de keukenzaak zelf.

 

Delen