100%NL Magazine Glamperen
Delen

Glamperen steeds populairder, maar wat is het eigenlijk?

We kijken vaak het hele jaar reikhalzend uit naar onze welverdiende vakantie tijdens de zomermaanden. Waar de een kiest voor een all inclusive hotel in Spanje, Italië of een van de vele andere populaire vakantiebestemmingen, gaat de ander op reis met de caravan of camper. Het voordeel van een vakantie met de camper, is dat je alle vrijheid hebt en dus kunt gaan en staan waar en wanneer je maar wilt. Ben jij nu dol op kamperen, maar is een tent je net iets te gek? Dan is glamperen een absolute aanrader! Glamperen is namelijk de laatste jaren steeds populairder geworden en dat is natuurlijk niet voor niets! Omdat nog lang niet bij iedereen duidelijk is wat het is en waarom het zo populair is, leggen wij je alles van A tot en met Z uit.

Wat is een glamping?

Het woord glamping is een samenvoeging van de twee woorden ‘glamour’ en ‘kamperen’. De reden dat deze vorm van vakantie steeds populairder is geworden, is omdat het een combinatie is van de charme van het kamperen, maar dan wel met de luxe en het comfort zoals je dit vaak in een hotel bent gewend. Het voordeel is dat je vaak in een prachtig bosrijk gebied zit en de keuze hebt om een glamping in verschillende landen te kunnen boeken. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om eerst in Nederland te kijken of het iets voor je is, maar kun je vervolgens ook kiezen voor een vakantie van twee weken of langer in Frankrijk in een luxe safaritent.

Waarom wordt glamperen zo populair?

Glamperen wordt steeds populairder en daar zijn een aantal verschillende redenen voor. De eerste en tevens ook voornaamste reden waarom mensen graag willen glamperen, is omdat ze zo kunnen genieten van de prachtige natuur, zonder dat ze hoeven in te leveren op een stukje comfort. Wanneer we het hebben over het normale kamperen in een tent, dan gaat dit voor veel mensen net even een stapje te ver. Door het beste van twee werelden met elkaar te combineren, zien we dat het steeds populairder wordt en mensen eerder kiezen voor een glamping, dan dat ze thuis blijven bijvoorbeeld omdat ze niet de financiële middelen hebben om naar een hotel te gaan. Daarbij komt ook dat het voor de kinderen de perfecte plek is waar ze zich uren kunnen vermaken. Niet alleen de verschillende speelruimte en faciliteiten zijn perfect om er met kinderen naartoe te gaan, maar ook de grote tenten zorgen ervoor dat je je ook bij een regenachtige dag niet hoeft te vervelen.

Is glamperen iets voor jou?

Of glamperen iets voor jou is, is natuurlijk per persoon verschillend. Wat we wel weten, is dat er een hele grote groep is die altijd al een keer heeft willen kamperen, maar het overnachten in een tent maar niets vindt. Sinds de komst van steeds meer glampings, heeft dit deze drempel wel doen verlagen en zien we dat een steeds grotere groep kiest voor de luxe en het comfort van een hotel, in combinatie met de natuur die je vindt wanneer je naar een camping gaat. Ons advies is dan ook om het gewoon eens in eigen land te proberen, zodat je kunt ervaren hoe het is en uiteindelijk kunt bepalen of dit iets voor je is, ja of nee.

Delen