100%NL Magazine woonkamer
Delen

In een paar stappen naar een uitnodigende woonkamer

Je kent vast wel mensen bij wie het er thuis altijd schoon, opgeruimd en gezellig uitziet. Je ziet er geen rommel rondslingeren, ze hebben een vaas met verse bloemen op tafel staan en het ruikt er altijd lekker fris...

Als dit je een onmogelijk streven lijkt in jouw huishouden van Jan Steen, dan heb je het misschien wel mis. Er is namelijk helemaal niet zoveel voor nodig om in korte tijd te zorgen voor een woonkamer die er opgeruimd en uitnodigend uitziet, als je maar efficiënt te werk gaat. Dus is de visite al onderweg en lijkt het je onbegonnen werk om nu nog enigszins orde te scheppen in de chaos? Lees dan de volgende tips even door.

Opruimen

Als je weinig tijd hebt en snel resultaat wilt, ga dan in de deuropening staan en scan met de klok mee op rommel. Berg speelgoed op, zorg dat laptops, tablets en andere elektronica uit het zicht zijn en de rondslingerende post naar de daarvoor bestemde plek verdwijnt. Als je echt in tijdnood zit of spullen tegenkomt die geen duidelijke bestemming hebben, ga dan kloksgewijs de kamer rond met een bak of mand waar je alle rommel voor nu in verzamelt. Dan is het in ieder geval uit het zicht en kun je op een later moment – wellicht met het hele gezin – de mand met rommel erbij pakken om op je gemak een goede opbergplek voor de spullen te zoeken.

Schoonmaken

Om zo snel en efficiënt mogelijk schoon te maken, is het handig om alvast alles wat je nodig hebt klaar te zetten. Plumeau of stofdoek, emmer met sop, doekje, stofzuiger en dweil. Ook hier kun je het beste weer met de klok mee werken. Zo zorg je ervoor dat je niks over het hoofd ziet en geen onnodige stappen zet of handelingen uitvoert. Begin van boven naar beneden met stof en spinrag afnemen en poets met je doekje met sop alleen de oppervlakten die er hierna nog vies uitzien, zoals de salontafel met vlekken of de glazen deur met vingerafdrukken. Vervolgens met de klok mee de vloer stofzuigen, dweil erover en de woonkamer is in mum van tijd opgefrist.

Puntjes op de i

Waarschijnlijk ziet je woonkamer er na een snelle opruim- en schoonmaakronde al stukken beter uit, maar ook met de styling kun je een extra gezellige sfeer creëren. Verse bloemen zorgen voor huiselijkheid en geven een welkom gevoel. Ook een lekkere geur geeft een uitnodigende beleving, dus steek een geurkaars aan, zet scent sticks neer of gebruik een interieurspray voor de finishing touch. Met deze tips lukt het je vast om je woonkamer in korte tijd in een gezellige, uitnodigende leefruimte te transformeren!

Delen