Kies deze zomer voor een ontspannen vakantie in Griekenland!
Delen

Kies deze zomer voor een ontspannen vakantie in Griekenland!

Wie aan Griekenland denkt, zal al snel denken aan de fraaie stranden, de witte huizen met blauwe daken en de diverse idyllische vissersplaatsjes. Geniet overdag van de rust en ruimte aan het strand, om vervolgens op een van de terrassen neer te strijken.

Er wordt verse vis geserveerd, die lokale vissers in de ochtend gevangen hebben. Het Griekse eten is over het algemeen zeer smaakvol. Niet alleen voor een ontspannen vakantie is een bezoek aan bijvoorbeeld Kos of Rhodos het overwegen waard. Er valt ook veel te zien! Wist je bijvoorbeeld dat je prachtig kunt fietsen op Kos? Populaire tussenstops hierbij zijn onder meer hoofdstad Kos-stad, de thermale bronnen op het eiland en Zia. Zia is een knus bergdorpje, wat gekenmerkt wordt door diens fraaie ligging.

Rhodos als goed alternatief voor Kos

Wie al eens op Kos geweest is, kan dit jaar een vakantie naar Rhodos overwegen. Net als Kos behoort het eiland tot de populairste vakantiebestemmingen in Griekenland. Niet alleen vind je er de rust en ontspanning op de diverse stranden en aan de verschillende baaien; ook kent Rhodos veel cultuur. Breng een bezoek aan Rhodos-stad, waarvan het centrum al jaren op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, aan Lindos, aan de Vlindervallei en bijvoorbeeld aan de opgravingen van Kamiros. Niet alleen de ruïnes die je hier vindt zijn het bekijken waard; vanaf deze ruïnes heb je daarnaast een bijzonder fraai uitzicht over de zee.

Hop van het ene eiland naar het andere

Over het algemeen blijven toeristen vaak één of twee weken op Kos en Rhodos. De eilanden zijn relatief klein, waardoor je de diverse bezienswaardigheden na zo’n twee weken gezien hebt. Een goed alternatief voor een langdurig verblijf op een van de Griekse eilanden is het hoppen tussen de diverse eilanden. Vlieg bijvoorbeeld naar Kos of Kreta, om vanaf deze eilanden met de veerdiensten naar een volgend eiland te varen. De tickets voor deze veerdiensten kun je vooraf in Nederland reserveren. Het helpt je te voorkomen dat de boot al vol zit, als je de haven bereikt om tickets te kopen.

Eilandhoppen binnen de Griekse eilandengroepen

Griekenland heeft verschillende eilandengroepen, die bestaan uit meerdere kleine eilanden. Misschien ben je al bekend met de Sporaden en Cycladen? Er worden compleet verzorgde reizen aangeboden, waarbij je tussen de eilanden van deze eilandengroepen hopt. Zo hoef je de tickets en accommodaties zelf niet meer te regelen. Leuk aan de verschillende eilanden van deze eilandengroepen is dat ze ieder hun eigen charme en karakter hebben. Het maakt dat een bezoek aan de eilanden niet snel zal vervelen. Tot de Sporaden behoren bijvoorbeeld eilanden als Alonissos, Skopelos en Skiathos. Bij het eilandhoppen langs de Cycladen bezoek je eilanden als Mykonos, Paros en Naxos.

Delen