100%NL Magazine TopParken
Delen

Waar moet je op letten bij het kopen van een vakantiewoning?

Een eigen vakantiehuis kopen is een droom van velen. Investeren in een eigen vakantiehuis in Nederland is de afgelopen tijd sterk in populariteit toegenomen. En dat is ook niet gek, want nú is het juiste moment om deze stap te zetten. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij het kopen van een vakantiewoning? We geven je 5 handvatten.

  • De omgeving van de vakantiewoning

Allereerst de omgeving. Ben je een sportieve vakantieganger die er graag op uitgaat in de natuur? Dan is een locatie midden in de bossen of langs het water met vele fiets- en wandelroutes een goede keuze. Ben je meer geïnteresseerd in cultuur, historie en houd je van het bourgondische leven? Dan zoek je een vakantiewoning in de buurt van een grote stad. Een combinatie van beide kan natuurlijk ook.

  • Faciliteiten van het vakantiepark

Bij de aankoop van een vakantiewoning zijn ook de faciliteiten op het vakantiepark een punt om op te letten. Hier kun je namelijk als eigenaar van een vakantiewoning zelf ook gebruik van maken. Als je bijvoorbeeld graag een zwembad, horecagelegenheid of sportfaciliteit bij je woning hebt, dan is het goed om te kijken welk vakantiepark er aan deze wensen voldoet.

  • Het type vakantiewoning

Natuurlijk is het ook goed om te bepalen wat voor type en grootte vakantiehuis je zoekt. Ben je op zoek naar een vakantiewoning voor twee personen, of juist naar een villa voor het hele gezin? En wat vind je belangrijk qua uitvoering en inrichting? Wil je bijvoorbeeld veel ramen voor veel natuurlijk lichtinval, een grote tuin, een modern of juist klassiek vakantiehuis?

  • Gebruik van de vakantiewoning

Ben je op zoek naar een vakantiewoning voor alleen eigen gebruik? Of ben je ook van plan om je vakantiehuis te verhuren om er zo nog wat uit te halen? In dit laatste geval zijn dan vooral ook de ligging, het aantal kamers, de inrichting en de faciliteiten van groot belang. Bij TopParken vind je een ruim aanbod van allerlei soorten vakantiewoningen, die voldoen aan de bovenstaande eisen en die ook nog eens allemaal geschikt zijn voor de verhuur. Hierbij heb je de keuze uit vakantiehuizen op maar liefst 17 locaties in Nederland.

  • Grond van de vakantiewoning

Waar je ook op moet letten bij het kopen van een vakantiehuis is de grond waar het huis op staat. Bij TopParken kun je de woning kopen inclusief grond, de grond huren of in erfpacht nemen.. Lees hier meer over de mogelijkheden en voordelen.

Hoe werkt het verhuren van uw vakantiehuis

Wanneer je een vakantiewoning koopt op een van de vakantieparken van TopParken en besluit deze geheel of gedeeltelijk te verhuren, dan neemt de professionele verhuurorganisatie van TopParken het volledige verhuurproces uit handen. Dankzij de samenwerking met vele binnen- en buitenlandse touroperators, zijn zij in staat om een hoge bezettingsgraad te realiseren waardoor jij onbezorgd kunt genieten van je investering.

Meer over een vakantiewoning kopen?

Een vakantiewoning kopen kan een uitstekende investering zijn, maar ook een goede manier om je geld te beleggen. Vooral wanneer je besluit om de vakantiewoning te verhuren. TopParken heeft vakantiewoningen in verschillende prijsklassen beschikbaar. Laat u, alvorens u een vakantiehuis koopt, altijd goed informeren door een professioneel financieel adviseur. Wil je graag meer informatie ontvangen, vraag dan vandaag nog vrijblijvend de brochure aan.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met TopParken

Delen