100%NL Magazine nieuwe telefoon
Delen

5x waar je op moet letten als je een nieuwe telefoon gaat kopen

Werkt jouw telefoon niet meer zoals het hoort of wil je gewoon graag een nieuwe? Dan is het tijd om hier achteraan te gaan.

Een nieuwe telefoon kan best een flinke investering zijn, dus het is wel van belang dat je hier 100% tevreden mee bent. Ga je voor de gloednieuwe iPhone 13 of ligt jouw voorkeur toch bij een ander toestel? Het is niet verstandig om overhaast even een nieuwe telefoon uit te zoeken. Om voor jezelf tot de beste keuze te komen, is het goed om met een aantal zaken rekening te houden. Waar je op moet letten als je een nieuwe telefoon gaat kopen? Je leest het hieronder!

Het formaat van de telefoon

Een van de dingen waar je zeker over moet gaan nadenken als je een nieuwe telefoon wilt hebben, is welk formaat je graag wilt hebben. Telefoons zijn er namelijk in allerlei formaten, waardoor je hier genoeg keuze in hebt. Ook zijn er voor zowat ieder soort toestel prachtige telefoonhoesjes te koop. Wil je een groot scherm, zodat je lekker uitgebreid jouw favoriete YouTube filmpjes of Netflix series kunt kijken op je telefoon? Of lijkt het je juist fijn als jouw telefoon gewoon in je broekzak past? Dit zijn dingen waar je zeker over na moet gaan denken. Bedenk waar je de telefoon graag voor zou willen gebruiken, want zo maak je jouw zoektocht naar de ideale telefoon een stuk makkelijker!

De camera’s

Ook niet geheel onbelangrijk zijn de camera’s van de telefoon. Zeker als jij iemand bent die vaak foto’s of video’s maakt met je telefoon, dan is dit een belangrijk punt om naar te kijken. Telefoons van tegenwoordig hebben haast allemaal een camera, waarbij de ene camera nog beter is dan de andere. Veel telefoons hebben bovendien al meerdere camera’s. Heb je een bepaalde smartphone op het oog? Kijk dan eens naar het aantal megapixels, het soort lens en de beeldstabilisatie van deze telefoon. Als jij de camera’s een belangrijk onderdeel vindt van de telefoon, kun je er middels deze dingen achterkomen of deze van goede kwaliteit zijn of niet. Ga dus ook zeker smartphones met elkaar vergelijken om erachter te komen op welk toestel de camera’s het beste zijn.

Het besturingssysteem

Ook zeker iets om over na te denken is het besturingssysteem van de telefoon. Zoals je waarschijnlijk wel weet, zijn er twee zeer bekende besturingssystemen: iOS en Android. Het iOS besturingssysteem zien we terug op apparaten van Apple en Android op telefoons van merken als bijvoorbeeld Samsung, OnePlus en Xiaomi. De kans is groot dat je gewend bent aan het besturingssysteem van jouw huidige telefoon. Als je hier tevreden mee bent, kan het daarom zeker een goede zijn om weer voor een telefoon te kiezen die dit systeem heeft.

De batterijduur

De melding ‘batterij bijna leeg’ heb je ongetwijfeld wel eens gehad. En misschien had je toen geen oplader in de buurt, waardoor je niet in staat was om je telefoon op te laden. Dat is natuurlijk allesbehalve fijn, zeker als de telefoon gewoon snel leeg gaat. Het is daarom belangrijk dat je bij de zoektocht naar een nieuwe telefoon goed kijkt naar de batterijduur. Kies voor een telefoon waarvan de batterijduur relatief lang is, zodat je voorkomt dat jouw nieuwe telefoon weer snel leeg gaat. Het kan zeker een aanrader zijn om veel telefoons met elkaar te vergelijken op dit gebied, want de batterij is tenslotte voor veel gebruikers een zeer belangrijk onderdeel.

De snelheid

Je zit natuurlijk niet te wachten op een trage telefoon. Daarom is het ook zeker een aanrader om te kijken naar de snelheid van het toestel. Dit is helemaal van belang als jij iemand bent die bijvoorbeeld veel apps heeft of vaak een game speelt. Maar waar moet je naar kijken om te bepalen of het toestel dat jij op het oog hebt een goede snelheid heeft? Bijvoorbeeld naar het besturingssysteem, de processor en het werkgeheugen.

Of je nu online gaat kijken naar een nieuwe telefoon of langsgaat bij een winkel, het is zeker goed om rekening te houden met deze vijf dingen. Hiermee kun je ervoor zorgen dat jij een goede, nieuwe telefoon uitkiest waar je de komende jaren weer mee vooruit kan!

Delen