100%NL Magazine sportkleding
Delen

Sportkleding; feit of fabel?

Wie zegt dat je er niet glamoureus kan uitzien tijdens het sporten? Met de praktische en elegante sportkleding van Matchu Sports zullen veel hoofden jouw kant op draaien! Maar natuurlijk draait sporten niet om gezien te worden. De nummer één reden om te sporten is het allerbelangrijkste in ieders leven; namelijk gezond zijn! Want een gezond lichaam zorgt nu eenmaal voor een gezonde geest. Maar vraag jij je ook af of al die sportkleding niet een beetje overhyped is? Waar moet je op letten en wat zijn de meest gebruikte sportattributen?

Maakt het dragen van sportkleding echt een verschil tijdens je work-out?

Denk eens aan katoen. Katoenen overhemden en broeken absorberen het zweet, trekken het niet van de huid en zorgen ervoor dat het niet snel verdampt. Daarom kan katoenen trainingskleding tijdens het sporten zwaar en nat aanvoelen. Optimale sportkleding is gemaakt van ademende synthetische stoffen die het zweet van je huid ‘afvoeren’, waardoor het snel kan verdampen en je lichaam koel blijft. Kleding gemaakt van stoffen die polypropyleen bevatten of stoffen zoals COOLMAX® en SUPPLEX® zijn een goede keuze voor lichaamsbeweging en andere activiteiten waarbij je waarschijnlijk veel gaat zweten. Dit omdat ze ervoor zorgen dat het zweet van de huid verdampt en niet blijft plakken waardoor je jezelf bezweet en ongemakkelijk voelt. Verder zijn de naden van broeken en T-shirts veel flexibeler bij sportkleding en zullen ze dus niet zo snel scheuren.

Waar moet ik op letten bij het kopen van sportkleding?

Dit gaat vaak gepaard met de soort sport of work-out die je prefereert. Zo moet je op de elasticiteit en zweetopname letten als je regelmatig yoga sessies bijwoont. Doe je meer krachttraining, dan veroorzaakt de verbranding in je spieren melkzuur. Dit hoopt zich op in je spieren en kan niet worden afgevoerd waardoor het spierpijn veroorzaakt. Wanneer je ervoor kiest om compressie stoffen te dragen, stimuleer je jouw bloedvaten door je huid te bedekken met een nauwsluitende stof die de doorbloeding bevordert. Dit betekent natuurlijk niet dat je kledingstukken moet dragen die je bloedstroom vernauwen en je bewegingsvrijheid beperken, maar dat je kleding moet kiezen waarmee je de beste resultaten bereikt.

Wat zijn twee populaire work-out attributen?

Door onze drukke schema’s en talrijke verplichtingen komen we tijd te kort om naar een fitnesscentrum te gaan. Daarom is het niet te verwonderen dat dumbells een van de meest populaire sportaccessoires is. Met een paar dumbbells kunnen mensen hun spieren training en hun lichaam verstevigen binnen het comfort van hun eigen huis.  Alsnog kan het allemaal teveel worden en hebben we naast lichamelijk oefening ook nood om onze geest even te pauzeren. Dan is yoga de ultieme oplossing. Naast fit blijven komt mentaal welzijn op de eerste plaats bij deze spirituele work-out. Wat heb je nodig tijdens een yogales? Inderdaad een yogamatje. Let’s get started!

Delen