100%NL Magazine stressvrije vakantie
Delen

6 Tips voor een stressvrije vakantie

De vakantie is natuurlijk de ultieme manier om jezelf even helemaal van alle stress van het dagelijks leven te ontdoen. Toch beschikt vrijwel iedereen vandaag de dag over een smartphone. Deze zorgt de hele dag door voor een ongekend aantal prikkels die je stressvrije vakantie toch een stuk minder stressvrij kunnen maken. Hieronder zetten we daarom een zestal tips op een rij die bijdragen aan een onbezorgde en stressvrije vakantie.

Maak plannen

De eerste tip die we voor je hebben is het maken van plannen. Hoewel dit in eerste instantie misschien wat werk kan kosten, zorgt het er op vakantie wel voor dat je je geen zorgen meer hoeft te maken over wat je op vakantie precies gaat doen. Een goede voorbereiding is dus al het halve werk. Doe dus goed onderzoek naar de locatie waar je van plan bent naar toe te gaan en gebruik de hoogtepunten om je reis te plannen.

Blokkeer je agenda

Het blokkeren van je agenda klinkt misschien als een inkoppertje, maar toch zien we dat veel mensen alsnog besluiten om allerlei dingen te moeten tijdens de vakantie. Maar hoe lekker is het als je niets moet, maar juist alles mag doen. Blokkeer dus zo veel mogelijk je agenda om ook echt dat vakantiegevoel te ervaren.

We zouden daarnaast nog willen adviseren om ook je agenda de week ná je vakantie zo veel mogelijk te blokken. Op die manier schiet je niet direct weer in de stress na een week vakantie. Je kunt de afspraken daarom het beste zo laat mogelijk om de week zetten of zelfs een weekje opschuiven. Zo kun je eerst op je gemak de mail van de afgelopen weken wegwerken, zonder dat je agenda direct weer vol staat met afspraken.

Beperk het aantal prikkels

Het kan daarnaast ook nog heerlijk zijn om het aantal prikkels te beperken. Denk daarbij aan het wegleggen van je telefoon voor een aantal dagen. Ondanks dat deze smartphone ons constant in contact kan brengen met vrienden en familie, zorgt het ook voor enorm veel prikkels. Je staat namelijk continu ‘aan’, iedereen kan je berichten sturen en je wilt toch altijd even kijken wat anderen aan het doen zijn. Maar hoe heerlijk is het om je daar totaal geen zorgen over te hoeven maken. Gewoon even lekker ontspannen op vakantie en genieten van het gezelschap van de familie.

En neem je dan toch een mobiele telefoon mee, dan is het belangrijk om je over de veiligheid geen zorgen te hoeven maken. Een van de belangrijkste manieren om dit te doen is door vooraf een VPN te downloaden. Maak je dan gebruik van openbare wifi-punten, dan weet je zeker dat je dit op een veilige manier doet. De NordVPN ervaringen van de laatste jaren zijn enorm goed, dus dit is een van de VPN-aanbieders die we aan zouden raden.

Maak tijd voor je hobby’s

Zorg dat je voor jezelf voldoende tijd inplant om ook lekker van je hobby’s te genieten. Wil je juist lekker sportief bezig zijn, plan je agenda dan niet vol met allerlei afspraken met familie of het dineren met vrienden. Neem ook echt de tijd om te doen wat je zelf wilt, of dat nu sporten, het lezen van een boek of lekker naar de sauna is. De vakantie is helemaal de tijd om tot jezelf te komen en op welke manier kun je dat nu beter doen dan met het doen van je favoriete hobby.

Luister naar je kinderen

Met je kinderen op vakantie kan soms een hele tocht zijn. Het is daarom belangrijk om tijdens de voorbereiding voor de vakantie ook goed naar je kinderen te luisteren. Boek daarom niet zomaar een hotel waar jij denkt dat zij het naar hun zin hebben, maar vraag ook wat zij nou precies willen. Kinderen zullen vaak kiezen voor een zwembad, maar staan er glijbanen op de foto’s, dan is dat natuurlijk een groot pluspunt.

Ook met betrekking tot de activiteiten is dit natuurlijk enorm belangrijk. Kinderen hebben vaak een korte spanningsboog, waardoor het voor hen al snel gaat vervelen in bijvoorbeeld een museum. Kies dit dus zorgvuldig uit. Wellicht kun je de kinderen ook bij het animatieteam van het hotel achterlaten terwijl je zelf een museum bezoekt. Dit zijn de dingen die je ook vooraf kunt onderzoeken, voordat je de accommodatie boekt.

Kortom, er zijn genoeg tips om je vakantie stressvrij te maken. Een goede planning, de tijd nemen voor jezelf én het elimineren van prikkels zijn daarin de belangrijkste tips. En wil je ook veilig op vakantie vanuit veiligheidsoogpunt, dan is het downloaden van een VPN essentieel.

Delen