100%NL Magazine ebike
Delen

Tips om de perfecte e-bike te kopen

De elektrische fiets maakt een steeds groter deel uit van het Nederlandse straatbeeld. De elektrische fiets behoort niet alleen meer tot de oudere mens. Iedereen rijdt er tegenwoordig op. Van jong tot oud. Dat heeft er voor gezorgd dat er veel verbetering heeft plaatsgevonden in het ontwerp en functionaliteit van de e-bike. En de keuze is groter geworden. Daarom geven we je hier tips om de perfecte e-bike te kopen.

De prijs van de elektrische fiets

Doordat er veel meer fabrikanten bij zijn gekomen, is het mogelijk om een elektrische fiets in verschillende prijsklassen te kopen. Het wil niet altijd zeggen dat een duurdere fiets beter is dan een goedkopere. Het verschil zit hem vaak in de luxere uitvoering. Betere vering, een beter display en de positie van de motor. De beste elektrische fiets is een fiets die het beste bij jou past.

Het gewicht van de e-bike

Niet iedere elektrische fiets weegt evenveel. Een e-bike kan best zwaar zijn. Als je aan het fietsen bent, heb je hier geen last van. Dan merk je er niks van. Maar neem jij je fiets vaak mee op vakantie en moet je deze geregeld op een drager tillen of wil je de fiets mee in de trein nemen, dan is het verstandig om voor een lichtere fiets te gaan.

De actieradius van je fiets

De actieradius zegt iets over hoe lang je met een volle accu kunt doen voordat je hem weer moet opladen. Dus denk er van te voren over na waar je je elektrische fiets voor gaat gebruiken. Ga je dagelijks met je fiets van en naar je werk of ben je van plan om hele routes te rijden? Laat in ieder geval nooit je batterij helemaal leeglopen. Dan gaat je accu langer mee.

Kun je de accu van je fiets halen?

Dit is belangrijk omdat wanneer je de accu niet los kunt halen van je fiets, je een stalling nodig hebt met elektriciteit. In de nieuwere modellen is de accu vaak weggewerkt in het frame. Dat ziet er mooier uit, maar je kunt de accu dan niet loshalen van je fiets. Als je je fiets binnen kunt zetten met elektriciteit, is dat geen probleem. Maar als je je fiets niet kunt plaatsen bij een elektriciteit punt in de buurt, is het handig dat je de accu los kunt halen.

Verder kun je nog letten op het frame. Heeft deze een hoge of lage instap en waar is de motor geplaatst. Als de motor aan het voorwiel zit, kan het wat gewenning kosten. Kies vooral voor een elektrische fiets waar jij je prettig bij voelt.

Delen