100%NL Magazine tuin make-over
Delen

Je tuin een make-over geven? Dat doe je zo!

Ben jij een echt buitenmens en spendeer je dus graag tijd in je eigen tuin? Dan wil je natuurlijk wel dat deze tuin er gezellig bij ligt. Als dit momenteel niet het geval is bij jouw tuin, kan het dus goed zijn om hieraan te werken. En nee, hier hoef je niet je hele tuin voor om te gooien. Een paar aanpassingen kunnen al een hoop verandering brengen. Hoe je jouw tuin een snelle make-over geeft? Wij zetten hieronder een aantal ideeën op een rij!

Nieuwe tuinmeubelen

Heb je nog geen tuinmeubelen in je tuin of zijn jouw oude nodig aan vervanging toe? Dan is het zeker een optie om tuinmeubelen aan te schaffen als je hier ruimte voor hebt. Je zou hiervoor bijvoorbeeld kunnen kijken naar Hartman bij van der Garde tuinmeubelen. Nieuwe tuinmeubelen in de tuin kunnen jouw tuin er in één keer veel gezelliger uit laten zien. Het geeft jouw tuin meer sfeer. En dat is natuurlijk niet het enige, want tuinmeubelen zijn ook functioneel. Met behulp van tuinmeubelen wordt het voor jou nog leuker en makkelijker om veel tijd in de tuin door te brengen. Je zou bij tuinmeubelen kunnen denken aan bijvoorbeeld een loungeset, tuintafel, tuinstoelen, ligbed of tuinbank. Wil je graag in de zomermaanden buiten kunnen eten? Dan zou het voor jouw tuin een goede optie kunnen zijn om een tuintafel met tuinstoelen te plaatsen. Op zoek naar een mooie tuintafel? Van der Garde ronde tuintafels zijn dan zeker een kijkje waard.

Meer verlichting

Kan jouw tuin wel wat gezelligheid gebruiken? Dan kan het ook een goede mogelijkheid zijn om meer verlichting toe te voegen. Verlichting zorgt namelijk automatisch voor meer sfeer in jouw tuin. Bij verlichting kun je denken aan functionele verlichting, maar het zou ook een optie kunnen zijn om te kiezen voor sfeerverlichting. Zeker als je jouw tuin wat meer gezelligheid wilt geven, kan sfeerverlichting een goede oplossing zijn. Denk eens aan mooie lichtsnoeren aan je schutting of muur of aan andere kleine lichtbronnen.

Leuke decoratie

Jouw tuin een make-over geven kun je ook doen door wat leuke decoratie toe te voegen. Er is namelijk genoeg tuindecoratie beschikbaar waarmee jij jouw tuin sfeervoller kunt maken. Als we het hebben over tuindecoratie zou je kunnen denken aan vazen, sculpturen en tuinkabouters, maar ook aan bijvoorbeeld tuinspiegels en tuinschilderijen. Het is slechts een kleine moeite om wat decoratie toe te voegen aan jouw tuin, maar het levert wel direct een gezelligere tuin op. Het is dus de moeite om over na te denken als jij graag iets wilt veranderen aan jouw tuin.

Meer planten en bloemen

Zeg je een mooie tuin, dan zeg je planten en bloemen. Heb je hier nog maar weinig van? Dan kan het een idee zijn om hier verandering in te brengen. Planten en bloemen in de tuin brengen veel sfeer met zich mee en zorgen ervoor dat jouw tuin er mooi bij kan komen te liggen. Als je dus nog maar weinig planten of bloemen hebt, kan het goed zijn om deze aan te schaffen. In de zomermaanden kan het leuk zijn om te kiezen voor kleurrijke bloemen en planten, zodat jouw tuin vrolijkheid uitstraalt. In de koude wintermaanden zou het een mogelijkheid kunnen zijn om te kiezen voor groene winterplanten, waardoor jouw tuin een meer winterse uitstraling krijgt. Welk seizoen van het jaar het ook is: meer planten en bloemen toevoegen aan je tuin is haast altijd een goed idee!

Schutting aanpassen

Heb je een schutting, maar ben je hier niet helemaal blij mee? Dan kan het een goed idee zijn om hier wat aan te veranderen. Wat je bijvoorbeeld zou kunnen doen, is het verven van je schutting. Een nieuw laagje verf kan tenslotte wonderen doen! Als je jouw schutting een nieuw laagje verf of nieuw kleurtje geeft, kan jouw tuin er direct al een stuk anders uit komen te zien. Het kan hier dan ook zeker van opknappen, zeker als je al een lange tijd niets aan je schutting hebt gedaan.

Met behulp van deze tips kun jij een tuin make-over realiseren. Je zult zien dat wanneer je een of meerdere van deze tips toepast, jouw tuin een andere uitstraling kunt krijgen. Zorg dat je 100% tevreden bent met jouw tuin, zeker als je er veel tijd in doorbrengt. Dan kun jij straks nog meer genieten van jouw eigen paradijsje!

Delen