Zo ben je op tijd met alle voorbereidingen voor de feestdagen dit jaar
Delen

Zo ben je op tijd met alle voorbereidingen voor de feestdagen dit jaar

Ervaar jij ook altijd stress rondom de feestdagen? Begin alvast met plannen! De feestdagen komen snel achter elkaar en het zijn allemaal dagen die best wel wat tijd en geld kunnen kosten. Als je alvast plant wat je met deze dagen allemaal wilt doen, krijg je een goed overzicht van wat je daarvoor nodig hebt en wat je nog moet doen. Zo voorkom je stress rond de feestdagen. Want laten we eerlijk zijn: we ervaren soms best wel wat stress rond deze dagen. Met een goede planning heb je weer tijd om ook gewoon even te genieten.

Denk na over originele cadeaus

Wat ga je dit jaar geven? Kies je voor een Adventskalender voor 2022? Of een grote chocoladereep? Of kies je voor een ervaring als cadeau? Als je er wat tijd in steekt, kun je best leuke cadeaus online vinden, die niet veel geld hoeven te kosten.

Denk bijvoorbeeld aan de geurkaars. Een cadeau waar je misschien nog niet zo snel aan hebt gedacht, maar die eigenlijk altijd kan. Van geurkaarsen hebben mensen nooit genoeg en ze staan niet in de weg. Het is ook een cadeau waar je iets aan hebt: het verhoogt de sfeer. Heerlijk tijdens de koude, donkere decemberdagen.

Sla je slag met acties

Dure decembermaand? Daar heb je minder last van als je al op tijd inkopen gaat doen. Ga al shoppen voor kerstcadeaus als het weer eerder donker buiten is. Het hele jaar door hebben allerhande winkels acties. Maak gebruik van die acties en leg alvast een voorraadje met cadeautjes aan.

Als je wacht tot het einde van het jaar, wanneer de Black Friday acties komen, profiteer je niet écht. Vaak verhogen winkels namelijk eerst de prijzen, om ze vervolgens met Black Friday weer op normaal niveau te brengen. Het lijkt dan of je een giga korting hebt gehad, terwijl dat in de praktijk best meevalt.

Houd bij wat je uitgeeft

Het is niet echt romantisch, zo voor de feestdagen, maar het is zeker een waardevolle tip: houd bij wat je uitgeeft. Door een klein logboekje te maken, houd je overzicht over de uitgaven. Voor veel mensen is december toch wel een erg dure maand, en dan kan het helpen als je weet wat je uitgeeft aan benodigdheden voor de feestdagen. Op die manier houd je de uitgaven in de hand en blijft het gezellig.

Veel mensen gooien in december hun budget overboord om de feestdagen optimaal te kunnen vieren. Dat is geen goed idee, want daar krijg je op een later moment last van. Bedenk daarom hoeveel je wilt uitgeven en houd je daar ook aan. De feestdagen hoeven niet duur te zijn.

Delen