Waar moet je op letten bij het kopen van een stofzuiger?
Delen

Waar moet je op letten bij het kopen van een stofzuiger?

Stel je eens voor dat je vandaag de dag je huis schoon zou moeten maken zonder stofzuiger. Daar zit uiteraard niemand op te wachten...

Er zijn tegenwoordig dan ook veel stofzuigers verkrijgbaar van verscheidene merken die allemaal andere prijskaartjes en specificaties hebben. Het is daardoor lastig om te bepalen wat de beste stofzuiger voor jou is. Om toch de juiste keuze te kunnen maken tijdens je zoektocht noemen we in dit artikel een paar factoren die belangrijk zijn bij het kopen van een nieuwe stofzuiger. Zo krijg je geen spijt van je aankoop!

Vermogen

Een van de belangrijkste aspecten om in je achterhoofd te houden, is het vermogen van de stofzuiger. Dit punt is door de jaren heen wat minder belangrijk geworden, maar toch moet het vermogen zeker invloed hebben op je keuze. Stofzuigers zijn tegenwoordig zeer efficiënt en mogen niet meer dan 900 W leveren. We raden je daarom aan om te kiezen voor een model dat in de buurt komt van dit vermogen.

Grootte

Het is natuurlijk ook belangrijk om te onthouden dat je stofzuiger ergens opgeborgen moet worden. Het is daarom een goed idee om te kiezen voor een apparaat dat niet al te groot is, vooral als je een relatief klein huis hebt. Wil je je stofzuiger in een kast plaatsen? Meet dan eerst deze ruimte op en kies vervolgens voor een model dat erin past. Mogelijk kies je hierdoor voor de beste stofzuiger zonder zak, zo’n apparaat neemt meestal minder ruimte in beslag.

Zakformaat

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een stofzuiger mét zak te kopen, dit hangt helemaal van je voorkeur af. Het is in dit geval wel belangrijk om te letten op het formaat van de zak. Als de stofzuigerzak aan de kleine kant is, moet je deze namelijk vaker vervangen. Dit kost meer geld, terwijl het ook meer tijd en energie vergt. Hoe groter het formaat, hoe handiger de zak voor de gebruiker is.

Snoer

Een andere factor om op te letten als je een stofzuiger wilt kopen, is de snoer. Hierbij bedoelen we onder meer de lengte. Een langere snoer zorgt er immers voor dat je verder kunt komen met de stofzuiger, waardoor je de snoer minder vaak in een ander stopcontact hoeft te plaatsen. Heb je een hekel aan deze kabel? Koop dan een draadloze stofzuiger. Dit apparaat moet je regelmatig opladen, maar is over het algemeen wel veel praktischer dan een traditionele stofzuiger met snoer.

Geluid

Stofzuigers maken geluid, dat weet iedereen. Toch is er wel degelijk sprake van verschillen tussen de apparaten op dit vlak. We raden je dan ook aan om het geluidsniveau in gedachten te houden als je zoekt naar de beste stofzuiger voor jou. Dit wordt over het algemeen altijd aangegeven door de fabrikant. Kiezen voor het laagste geluidsniveau is uiteraard de beste optie als je bijvoorbeeld bange kinderen of huisdieren hebt. Sowieso zal het fijner zijn als je stofzuiger niet al te veel kabaal maakt.

 

Delen