Wat betekent financiële onafhankelijkheid?
Delen

Wat betekent financiële onafhankelijkheid?

Voor de meeste mensen is het moeilijk om financiële onafhankelijkheid te bereiken zonder een baan die hen in staat stelt om zelfvoorzienend te zijn. Maar het kost jonge mensen meer tijd om deze mijlpaal te bereiken dan in het verleden.

Veertig jaar geleden konden de meeste mensen een baan krijgen die hen als twintiger financieel onafhankelijk maakte. Volgens een onderzoek van het Georgetown University Centre on Education and the Workforce (CEW) duurt het tegenwoordig voor de meeste jonge volwassenen tot hun 30e om een ​​baan te vinden waarmee ze zichzelf volledig kunnen onderhouden. Anderen investeren hiervoor in de Ethereum koers. Zo kunnen ze dus financieel onafhankelijk worden.

Wat is financiële onafhankelijkheid?

Als je financieel onafhankelijk bent, ben je verantwoordelijk voor je eigen kosten. Je bent niet langer afhankelijk van een ouder, voogd of een ander familielid om je van geld te voorzien of je rekeningen te dekken. Je betaalt je dagelijkse uitgaven en maakt plannen voor de toekomst, en je kunt in je basisbehoeften voorzien. Het bereiken van financiële onafhankelijkheid zal voor de een langer duren dan voor de ander. Het hangt ook af van je eigen levensstijl en behoeften. Als je bijvoorbeeld moet betalen voor een hogeschool of graduate school, kun je overwegen een tijdje thuis te blijven wonen om geld te besparen. In dit geval zou financiële onafhankelijkheid een paar jaar weg zijn, al is dit mogelijk niet het geval als je goed handelt in de Bitcoin koers

Hoe bereik je financiële onafhankelijkheid?

Hoe word ik financieel onafhankelijk? De eerste stap naar financiële onafhankelijkheid is een betrouwbaar inkomen om in je eigen onderhoud te voorzien. Idealiter krijg je een fulltime baan aangeboden wanneer je afstudeert, of kort daarna. Als je baan je kosten van levensonderhoud niet dekt, moet je mogelijk extra werk opnemen om je uitgaven te dekken en je een kussen geven om geld te besparen. Wanneer je een baanaanbieding ontvangt, moet je informeren naar personeelsvoordelen, zoals een ziektekostenverzekering en pensioenspaaropties. Hoewel je salaris het grootste deel van je vergoeding uitmaakt, kunnen voordelen je veel financiële zekerheid bieden. Het hebben van een verzekering en plannen voor pensionering vanaf jonge leeftijd zijn de sleutel tot het bereiken van financiële onafhankelijkheid. Als je eenmaal aan je baan bent begonnen, geef het dan een paar maanden de tijd om er zeker van te zijn dat het goed bij je past. Financiële onafhankelijkheid bereiken is dan mogelijk! 

Hoeveel geld heb je nodig om financieel onafhankelijk te worden?

Werken aan financiële onafhankelijkheid kan verschillende dingen betekenen, afhankelijk van de culturele en sociale omgeving waarin je bent opgegroeid. Sommige gezinnen verwachten misschien dat volwassen kinderen vanaf 18 jaar volledig in hun onderhoud zullen voorzien. Voor anderen kan worden verwacht dat volwassen kinderen zullen blijven leven thuis of krijgen hulp van hun ouders, ook als ze fulltime werken. Wanneer ben je financieel onafhankelijk? Eigenlijk pas dus wanneer je geen financiële hulp meer hoeft van je ouders, al is dit voor iedereen anders. Er zijn namelijk ook mensen die deelnemen aan de FIRE beweging, zij willen genoeg geld verdienen om vroegtijdig met pensioen te gaan. De FIRE methode is daarom steeds populairder aan het worden in Nederland.

 

Delen