Wat zijn de voordelen van een elektrische fiets?
Delen

Wat zijn de voordelen van een elektrische fiets?

Ga jij binnenkort een elektrische fiets aanschaffen? Wij zetten de voordelen even voor je op een rijtje!

Ebikes zijn een van de snelst groeiende oplossingen voor onze dagelijkse transportuitdagingen, en zoveel mensen (zoals jij) zijn geïnteresseerd in ‘groen gaan’ en hun ecologische voetafdruk verkleinen, maar weten niet zeker of er voldoende voordelen zijn om te rechtvaardigen een kopen. We zijn hier om je te vertellen: er zijn er genoeg, en hieronder hebben we de top voordelen van het bezitten en rijden van de beste ebike verzameld.

Je kunt sneller fietsen

Dankzij de ondersteuning die de motor kan bieden, kan een ebike je helpen sneller te rijden dan een niet-elektrische fiets. Hoewel ebikes met hulp van de motor beperkt zijn tot 25 km/u, zijn het juist de herhaalde acceleraties onder die snelheid die vaak de meeste inspanning kosten. Doordat acceleraties (vaak vanuit stilstand bij verkeerslichten) gemakkelijker en veel sneller zijn, besteed je veel minder tijd aan het fietsen met lagere snelheden. En als je met je bespaarde energie sneller dan 25 km/u wilt rijden (bijvoorbeeld op een afdaling of een glad open stuk weg), dan kan dat – de motor wordt tijdelijk uitgeschakeld totdat je weer onder de 25 km/u zakt.

Goed voor het milieu

Laten we verder gaan met het meest voor de hand liggende voordeel van allemaal: ebikes zijn een schone en efficiënte manier van reizen en helpen het milieu waarin we leven te sparen. Nu het traditionele autogebruik op brandstof wereldwijd nog steeds toeneemt, moet je een bewuste beslissing nemen om over te stappen waar mogelijk elektrisch fietsen is een slimme keuze voor nu en in de toekomst. Ebikes gebruiken geen fossiele brandstoffen (mits je je elektriciteit betaalt uit groene en hernieuwbare bronnen) en stoten geen kooldioxide, fijnstof en andere nare stoffen uit in de lucht. Misschien net zo belangrijk, ze kosten het milieu ook lang niet zoveel om te produceren.

Je kunt verder fietsen

Altijd al op je fiets willen verkennen? Het ontdekken van je lokale omgeving is een van de grootste geneugten van fietsen, maar het kan een uitdaging zijn om te komen waar je heen wilt. Een ebike maakt het makkelijk. Met batterijen die een actieradius van 40-50 km of meer kunnen bieden, betekent lokaal blijven opeens verder reizen en heb je geen motor of auto nodig om heen en terug te gaan.

Je bent actief bezig

Een andere goede reden om een ​​elektrische fiets te gebruiken, is dat ze je fit en gezond kunnen houden – net als op een normale fiets, ook al hebben ebikes soms de onverdiende reputatie dat fietsen voor ons niet beter is dan in een auto of op een bus of trein dankzij de motor. Niet waar! In feite kan de aanwezigheid van de motor (die je naast je trapinspanning helpt voortbewegen) je helpen om vaker van de fysieke activiteit te genieten, wat voordelen oplevert zoals verbeterde spiertonus, conditie, cardiovasculaire gezondheid en meer. En als je met wat meer inspanning wilt fietsen, kun je bijna altijd de vermogensinstelling wijzigen, zodat deze tijdens het trappen minder ondersteuning biedt. Goed, hé?

Delen