Ongeluk verzekering 100pmagazine
Delen

Welke ongelukjes in huis worden gedekt door de verzekering?

Ben je goed verzekerd voor schade in je huis? Soms gebeuren er ongelukjes die je niet kunt voorkomen, vooral als je kinderen hebt die door het huis rennen en overal aan willen komen. 

Maar welke verzekeringen kun je afsluiten om de schade te beperken, en wat wordt er wel en niet vergoed? Lees hier voor meer informatie!

Verzekering voor schade aan je woning

Het is altijd slim om een verzekering af te sluiten om schade aan je woning te dekken. Met een inboedelverzekering zijn al je spullen in huis (behalve de structurele delen zoals ramen) gedekt tot een waarde van wel €150.000. Deze verzekering biedt bescherming tegen schade die ontstaat uit diefstal, brand, wateroverlast, en zelfs schade die je per ongeluk veroorzaakt.

Eigen laptop en telefoon

Werk je regelmatig thuis en gebruik je daarvoor je laptop en telefoon? Je bent dan niet automatisch verzekerd voor ongelukjes. In dat geval is het verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt ook schade aan je laptop. Je bent zelfs verzekerd tegen ongelukjes die je zelf hebt veroorzaakt, zoals wanneer je per ongeluk een kop koffie over je laptop laat vallen. Je kunt ook een aanvullende dekking voor smartphones en tablets afsluiten, waarmee je telefoon of tablet verzekerd is tegen diefstal, verlies en andere schade die je zowel binnen als buiten oploopt. De hoogte van de vergoeding is weer afhankelijk van de leeftijd van je apparaat en over het algemeen zijn er altijd maximale vergoedingen die uitgekeerd kunnen worden.

Schade aan anderen en verzekeringen

Heb je kinderen? Je weet dan maar al te goed dat er dingen fout kunnen gaan en dan is het maar al te handig om een aansprakelijkheidsverzekering te hebben om deze schade te dekken. Stel bijvoorbeeld dat je kind per ongeluk een bal door de ruit van de buurman gooit; in dat geval valt deze schade onder je aansprakelijkheidsverzekering. Maar als de schade is gemaakt bij je eigen ruit, dan wordt deze weer gedekt door de opstalverzekering (eigen huis) of inboedelverzekering (huurwoning). Je moet dus op zoek gaan naar de juiste verzekeringen om ervoor te zorgen dat je altijd gedekt bent in het geval er iets gebeurt. Neem de polissen goed door en kies de juiste dekking. Dus, hoe verzeker je jezelf tegen ongelukjes? Je kunt dus kiezen voor een opstalverzekering, inboedelverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering. Vergelijk een aantal verzekeringen om de beste keuze te maken!

Delen