Welke tuinstijl past helemaal bij jou?
Delen

Welke tuinstijl past helemaal bij jou?

Er zijn veel verschillende tuinstijlen en het is dan ook belangrijk om te kijken wat het beste bij jou past. Dit is namelijk van veel factoren afhankelijk en elke tuinstijl heeft weer iets unieks. Er zijn echter ook bepaalde tuinmeubelen die bij elke tuinstijl passen. Denk bijvoorbeeld aan prachtige loungesets. Maar welke tuinstijlen zijn er dan allemaal? Daar lees je meer over in dit waardevolle artikel.

De kindvriendelijke tuin voor gezinnen met jonge kinderen

In de eerste plaats kun je voor een kindvriendelijke tuin gaan met prachtige loungesets van tuinmeubelshop.nl. Dit is ideaal voor gezinnen met jonge kinderen of voor mensen die regelmatig bezoek van kinderen krijgen. Een kindvriendelijke tuin is in de eerste plaats voorzien van veel ruimte. Kinderen houden er namelijk van om lekker rond te lopen. Daarnaast is het ook belangrijk om een kindvriendelijke tuin van voldoende groen te voorzien. Ga wel voor beplanting die tegen een stootje kan, want kinderen vinden spelen leuk. Daarnaast moet een kindvriendelijke tuin zijn voorzien van voldoende gras. Daar kun je namelijk heerlijk in spelen als kind.

De hedonistische tuin

Ben je het type dat het heerlijk vindt om van het leven te genieten? Ben je een echte bourgondiër en houd jij wel van een hapje en een drankje? Ga dan voor een meer hedonistische tuin. Een hedonistische tuin is voor de echte levensgenieter en heeft bijvoorbeeld een prachtig jacuzzi. In de hedonistische tuin moet er vooral ruimte zijn om te genieten. De uitstraling speelt daarbij natuurlijk een rol, maar dat is niet het belangrijkste bij een hedonistische tuin.

Ga voor de stadstuin

Woon je in de stad en heb je ook nog eens een prachtige tuin? Ga dan voor een prachtige stadstuin. Een stadstuin is doorgaans wat kleiner dan een tuin in een bosrijke omgeving. Dit komt simpelweg omdat er minder ruimte in de stad is. Om die reden is het belangrijk om gebruik te maken van de hoogtes. Ook is het belangrijk om een stadstuin effectief in te delen. Ga daarom niet voor grote meubels, maar juist voor compacte meubels. Een stadstuin moet praktisch zijn ingericht.

De kracht van de relaxtuin

Eerder hadden we het al over de hedonistische tuin. Deze is voor de echte levensgenieters die sensatie zoeken. Ben je meer het type dat van rust en regelmaat houdt? Dan kun je ook voor de relaxtuin gaan. Dit is ideaal voor mensen mensen een bijzonder druk bestaan. Je kunt dan even tot rust komen in de prachtige relaxtuin. In de eerste plaats is het bij een relaxtuin belangrijk om met verschillende kleuren te spelen. Kleuren hebben immers een impact op de emoties. Ga daarom voor meer kalme kleuren. Denk aan geel, groen of blauw. Die kleuren worden namelijk als kalme kleuren gezien. Ook is het belangrijk om prachtige bomen in de tuin te zetten. Daarmee lok je namelijk vogels naar je tuin. 

Delen