Hoe herken je of iemand Botox gebruikt?
Delen

Hoe herken je of iemand Botox gebruikt?

Met deze tips kan jij aan iemand zien of diegene botox gebruikt.

Het is niet langer een taboe. Dat is te merken, want cosmetische ingrepen zijn steeds populairder. Het is vaak moeilijk te zien of iemand Botox gebruikt. Sommige mensen hebben van nature een goede huid met weinig rimpels waardoor de buitenwereld kan denken dat iemand Botox gebruikt. De hoeveelheid Botox die is gebruikt speelt ook een rol of je kan herkennen of iemand een Botox behandeling heeft ondergaan. Een hoge dosering Botox kan ertoe leiden dat het opvalt, een lage dosering kan natuurlijk en subtiel ogen waardoor men niet door zal hebben dat er Botox is gebruikt. Er zijn wel een aantal typische kenmerken waaraan je zou kunnen herkennen of iemand Botox gebruikt:

 

 1. Een bepaalde expressie totaal niet meer kunnen uitvoeren.
  Denk aan boos kijken of verbaasd kijken. Dit is van nature niet mogelijk en onthult dus al snel dat je Botox hebt gebruikt.
 2. Een duidelijke vermindering van diepe rimpels en lijnen in het gezicht. Botox kan je in meerdere gebieden in het gezicht plaatsen. Zie je dat iemand op een bepaalde leeftijd opvallend weinig rimpels in het hele gezicht heeft dan kan dit duiden op Botox. Het wilt niet zeggen dat een duidelijke vermindering van rimpels en lijnen alleen door een Botox behandeling kan komen. Een chemische peeling kan ook zorgen voor flinke verbetering.
 3. Een gladdere huid in de gebieden waar Botox is toegepast.
  Botox werkt door spiercontracties te verminderen. Dit vermindert de spierspanning in het gebied waar het wordt toegepast, waardoor het gebied gladder wordt. Ook vermindert het de hoeveelheid olie die uw huid produceert, waardoor de huid er gladder uitziet. Een gladdere huid kan overigens ook komen door overige gezichtsbehandeling, zoals een Tixel behandeling, die goed werken tegen rimpels.
 4. Verhoogde symmetrie in het gezicht.
  Door het verminderen van beweging wordt de symmetrie van het gezicht verhoogd omdat de spieren die verantwoordelijk zijn voor het veroorzaken van asymmetrie worden verzwakt.
 5. Een algehele verjongde en verfriste uitstraling.
  Indien je Botox op meerdere plekken in het gezicht injecteert, denk aan de kraaienpootjes naast je ogen, de frons en het voorhoofd dan kan dit zorgen voor een algehele verjongde uitstraling in het gewicht. In welke mate de algehele verfrissing tot uiting komt is afhankelijk van iemand zijn leeftijd.

Al met al is het dus niet altijd te zien of iemand Botox heeft gebruikt. De enige manier die zou kunnen onthullen of iemand een Botox behandeling heeft ondergaan is als er in bepaalde gebieden geen expressie meer is. Dit is namelijk niet te behalen met overige anti-rimpel behandelingen.

Delen