100%NL Magazine huis als nieuw
Delen

Zó lijkt jouw huis als nieuw!

Is je huis toe aan een nieuwe look? Lees dan snel verder. In deze blog lees jij hoe je jouw huis makkelijk een nieuwe uitstraling kan geven. Na het toepassen van deze tips heb je het gevoel dat je een nieuw huis hebt.

Raamdecoratie

Oude gordijnen of jaloezieën laten je huis erg oud lijken. Soms kan je ze wassen, maar meestal zijn gordijnen na een aantal jaar verkleurd door de zon. Dan is het tijd voor nieuwe raambekleding. Bekijk per kamer wat voor soort raamdecoratie goed past in de kamer. Zo zijn jaloezieën en rolgordijnen een goede optie voor in de badkamer. Voor de slaapkamer kan je kiezen uit diverse gordijnen slaapkamer, zoals vouwgordijnen en plisségordijnen. Verduisterende gordijnen zijn ook een goede optie voor in de slaapkamer. Zo kan je lekker slapen in een donkere slaapkamer.

Verven en behangen

Door een likje verf lijkt je huis als nieuw. Verven is ook niet duur. Je kunt het simpel zelf doen. Het enige wat je nodig hebt is goede verf, verfrollers en kwasten. Zorg er wel voor dat je goed voorbereid begint door je muren goed schoon te maken. Anders wordt je muur niet egaal. De kwasten dienen ook goed schoon zijn. Oude kwasten kan je met azijn goed schoonmaken. Als je meer van printjes houdt is behangen een betere keuze. Dit heeft wel wat extra bereiding nodig. Om goed te behangen moet de muur vrij van vet en stof zijn. Ook moet de muur stevig, droog, effen, schoon en poreus zijn. In woonwinkels kan je diverse kleurtjes verf en behang meenemen om te kijken hoe het in je huis staat.

Accessoires

Door het veranderen van je woonaccessoires lijkt je huis ook weer nieuw. Je kunt ook per periode wisselen qua woonaccessoires, zoals kleedjes, schilderijen en wandtapijtjes. Je kunt ook woonaccessoires verplaatsen naar een andere kamer. Zo houd je jouw inrichting afwisselend. Heb je behang met een druk printje? Kies dan voor rustige woonaccessoires. Als je een rustig behang hebt of je muur met een rustige kleur hebt geverfd, kan je juist voor drukke woonaccessoires kiezen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan diverse prints, zoals tijgerprint. Kussens kan je bijvoorbeeld een andere kussenhoes geven.

Bedenk eerst in wat voor stijl jij je huis wilt hebben. Zo heb je een richtlijn bij elke keuze die je maakt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de Bohemian woonstijl, moderne woonstijl, minimalistische woonstijl of romantische woonstijl.

Delen