100%NL Magazine Holland Boven Amsterdam
Delen

GESLOTEN: een 8-daagse fiets-vaarvakantie aan boord van schip De Holland!

Deze winactie is gesloten.

Wat is fijner dan op een warme dag het water op te gaan? Huur een sloep, zeilboot of catamaran en verken de Kop van Noord-Holland vanaf het water. Je kunt de grote wateren van het IJsselmeer en de Waddenzee bevaren of pak het wat kleinschaliger aan en ga kanoën. In Noord-Holland ligt een uitgebreid sloepennetwerk. Aan de hand van genummerde vaarknooppunten stel je snel en eenvoudig je (thema)route samen.

Zeehonden spotten

In de Kop zijn verschillende havens met uitstekende faciliteiten. Vaar van haven naar haven en doe verschillende steden aan. De route Den Oever-Medemblik-Enkhuizen-Hoorn-Volendam is een aanrader. Vanuit Den Oever kun je ook mee op rondvaarten over de Waddenzee en zeehonden spotten. Of kies voor Den Helder waar je mee kunt met havenrondvaarten. Je vaart langs de vloot van de Koninklijke Marine met fregatten, onderzeeërs en mijnenjagers. Indrukwekkend!

100%NL Magazine HBA

Historische sloepenroute

Een andere tip is de Historische sloepenroute de Grote Sloot. Deze begint in Alkmaar en gaat richting Schagen, over het Amstelmeer, via Kolhorn en Oude Niedorp weer terug naar de kaasstad Alkmaar. Langs de oevers van de Grote Sloot kom je een aantal leuke restaurants, terrasjes en attracties tegen waar je kunt aanmeren. Geniet van de rust, de ruimte en elk karakteristiek pand dat je tegenkomt!

100%NL Magazine HBA

En…actie!

Peddelen met je kano kan door grachten en over meren. De route Kolhorn staat bekend als een bijzondere. Ook in Den Helder vind je verschillende kanoroutes. Liever wat meer actie? Ga (kite)surfen in Julianadorp aan Zee of Callantsoog. Wil je leren Suppen (staand peddelen op een board)? Op tal van locaties zijn ‘SUP-scholen’ te vinden, o.a. aan het Amstelmeer!

100%NL Magazine HBA

WIN: Noord-Holland per fiets en schip!

Boat Bike Tours neemt je mee op een uniek avontuur. Tijdens de fascinerende Noordroute, een 8-daagse fiets-vaarvakantie aan boord van het schip De Holland, ontdek je het beste van wat Noord-Holland en Friesland te bieden hebben. Op de fiets door uitgestrekte polderlandschappen, langs de Noordzeekust met hoge zandduinen en lange zandstranden, historische molens, over het Waddeneiland Texel en door de vele pittoreske havenstadjes langs de kust van het IJsselmeer.

Ga naar ontdekdekop.nl, doe mee en maak kans op de Boat Bike Tours Noordroute voor 2 personen t.w.v. € 1.398,- Veel plezier en een goede vaart!

100%NL Magazine HBA

 

Delen