GESLOTEN: Naar het wad + maak kans op een lang weekend weg bij Hotelhuisje Warmenhuizen!
Delen

GESLOTEN: Naar het wad + maak kans op een lang weekend weg bij Hotelhuisje Warmenhuizen!

Deze winactie is gesloten.

Hou je van water en natuur? Dan moet je echt eens naar het wad. Hier is het volop genieten. Het gebied staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ga mee met een wadexcursie vanuit Den Helder of Den Oever. Sta met je voeten in het slik tijdens het wadlopen, ga vogels spotten of proef de smaak van de wadden. Zoveel te doen en te ontdekken in het Noord-Hollands waddengebied. Doe ook mee met de winactie onderaan deze pagina en maak kans op een lang weekend weg!

Culinair dagje Waddenzee

Ontdek de mooiste en interessantste plekjes van het wad. Met schipper Jan Rotgans bezoek je vanuit Den Oever een waddenplaat of oesterbank. Hij vertelt je er alles over. Aan boord kookt hij zelfs het diner met verse producten van het wad. Geniet van de rondvaart, het wadlopen en proef wat de Waddenzee biedt.

Zicht op het wad

Het Waddenbelevingspunt bij Den Oever is een fraaie uitkijktoren met uitzicht over het wad. Vanaf dit punt kijk je uit over het Schor, Waddenzee, Afsluitdijk, de haven en een lepelaarkolonie op eiland Vogelsand. Ook heb je zicht op het achtergelegen kwelderlandschap, waardoor het hele verhaal van zee en land op één punt kan worden overzien.

Wadlopen en garnalen vissen

Ondervind aan den lijve hoe uniek de prachtige natuur van de Waddenzee is. Onder begeleiding van een ervaren gids sta je letterlijk met je voeten op het wad. Een onvergetelijke vaartocht over de Waddenzee vanuit de haven van Den Oever is inbegrepen. Of ga mee garnalen vissen. Buiten de haven wordt het net uitgezet en de vangst bekeken. Aan boord wordt een deel van de grote garnalen gekookt en kun je ze proeven.

Vogelsspotten

Nergens langs de Waddenkust in Noord-Holland is het vogelleven zo rijk als op Balgzand. Het natuurgebied ligt ten oosten van Den Helder en reikt tot het voormalige eiland Wieringen. Je ziet hier altijd vogels die rusten of voedsel zoeken. Vooral bij hoogwater in de Waddenzee zijn hier extra veel vogels te zien. Vanachter het kijkscherm kan je ze vanaf korte afstand bewonderen.

Robbentocht

Een andere mooie excursie is de Robbentocht. Op deze tocht vaar je vanuit Den Oever langs een kolonie lepelaars en langs de droogvallende zandbanken, waarop allerlei soorten vogels voedsel zoeken en deze als rustplaats gebruiken. Vervolgens kun je zeehonden in hun natuurlijke omgeving bekijken.

Meer info

Ontdek alles over het Noord-Hollandse waddengebied!

Doe mee en win een lang weekend bij Hotelhuisje Warmenhuizen!

Hotelhuisje Warmenhuizen is een luxe, vrijstaand hotelhuisje, met goeden bedden, een eigen terras en van alle gemakken voorzien. Bovendien kom je door het mooie uitzicht helemaal tot rust en is in de omgeving veel te zien en te beleven. Maak kans op een lang weekend in dit huisje voor 2 personen (3 overnachtingen incl. ontbijt)!

Schrijf je in via visitschagen.nl. De winnaar wordt op 17 augustus bekendgemaakt.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Holland boven Amsterdam.

Delen