100%NL Magazine maza

WIN: een Maza Mezze pakket om 2022 gezond te starten!

De feestdagen zijn weer achter de rug. Heb jij je voorgenomen om iets gezonder te eten de komende tijd? De producten van Maza zijn erg lekker als tussendoortje, als lunch of om mee te koken en ook nog eens gezond!

5 keer lekker lunchen of dineren met Maza!

Fajita bowl met Hoemoes spicy chipotle

15 minuten | 2 personen

Ingrediënten

2 flinke eetlepels Maza Hoemoes spicy chipotle

1 gele paprika

1 rode paprika

1 groene paprika

1 eetlepel olijfolie

1/2 theelepel cajun kruiden

100 gram zilvervliesrijst

80 gram rucola

200 gram zwarte bonen

2 flinke eetlepels ingelegde rode ui

1/2 limoen

1 avocado

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de paprika’s in dunne repen. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en bak hierin de paprikareepjes met de cajun kruiden en een snufje zout voor zo’n 5 minuten.
  3. De ingelegde rode ui maak je door een kopje appelazijn te mengen met een halve theelepel zout en een eetlepel ruwe rietsuiker. Snijd een rode ui in ringen en voeg deze met wat plakjes knoflook en zwarte peperkorrels toe aan het mengsel. Na een uur hebben de uien al smaak opgenomen, maar het lekkerst zijn ze na een nachtje weken. Je kunt ze goed in een afgesloten pot bewaren.
  4. Verdeel de rijst over twee kommen. Verdeel ook de rucola, gebakken paprika, zwarte bonen, ingelegde rode ui, Hoemoes chipotle en de avocado over de kommen. Serveer met wat limoensap.

100%NL Magazine Maza

Salade met hoemoesdressing

20 minuten | 2 personen

ingrediënten

1 pak Maza falafel

500 g voorgekookte bieten

1 el olijfolie 1 el ahornsiroop

100 g radijs

50 g veldslamelange

1 el zonnebloempitten

1 el pompoenpitten

1 st citroen, het sap

3 el Maza Hoemoes rode biet

2 el water

  1. Bereid de falafel naar instructies op de verpakking. Verkruimel, wanneer gebakken, met een vork.
  2. Snijd de bieten in zes stukken.
  3. Verhit de olijfolie en ahornsiroop in de koekenpan en bak de bietjes voor 3 minuten op middelhoog vuur.
  4. Snijd de radijs in dunne plakjes.
  5. Verdeel de veldsla over twee borden en leg hierop de partjes biet en radijs.
  6. Garneer vervolgens met de zonnebloempitten, pompoenpitten en falafelkruim.
  7. Meng het sap van de citroen met de Hoemoes rode biet en het water tot een roze gekleurde dressing. Serveer deze bij de salade

Aubergine mini pizza’s

30 minuten | 25 pizza’s

Ingrediënten

1 aubergine

3 eetlepels tomatenpuree

80 gram plantaardig rulgehakt

1 bakje Maza Hoemoes tomaat basilicum

1 bosje verse basilicum

Olijfolie

  1. Snijd de aubergine in plakjes van een halve centimeter. Bestrooi de plakjes aan beide kanten met zout en leg ze op een theedoek. Deze zal het vocht opnemen.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Haal de plakjes aubergine na een kwartier van de theedoek en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk licht met olijfolie en bak voor 15 minuten.
  4. Besmeer de gebakken aubergineplakjes met wat tomatenpuree. Strooi er wat vegan rulgehakt overheen en lepel er wat halve theelepeltjes Hoemoes op. Bak voor nog vijf minuten in de oven.
  5. Serveer warm met wat blaadjes verse basilicum.

Tomatensoep met Hoemoes zongedroogde tomaat

30 minuten | 4 personen

Ingrediënten

1 rode ui, gesnipperd

2 tenen knoflook, fijngehakt

750 gram tomaten, in stukjes

750 milliliter groentebouillon

1 bakje Maza Hoemoes zongedroogde tomaat

1 eetlepel olie

Versgemalen zout en peper naar smaak

4 eetlepels soja- of haverkookroom

Verse basilicum ter garnering

  1. Bak de rode ui en de knoflook glazig in de olie. Voeg de tomaten toe en bak deze nog zo’n 4 minuten mee.
  2. Voeg de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat het voor tien minuten zachtjes doorkoken. Roer op het laatste de Hoemoes er doorheen.
  3. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Serveer met wat kookroom en verse basilicum.

100%NL Magazine maza

Wrap met Muhammara

10 minuten | 2 personen

Ingrediënten

2 wraps

1 avocado

30 g cashewnootjes

4 el Maza Muhammara

15 g rauwe spinazie

  1. Bak de wraps af zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Snijd ondertussen de avocado open, haal de pit eruit en gebruik een lepel om het bruikbare deel eruit te scheppen. Snijd dit in reepjes.
  3. Hak de cashewnootjes fijn.
  4. Besmeer de wraps met de Muhammara.
  5. Leg de avocado op de wraps en verdeel de gehakte cashewnootjes hier overheen.
  6. Top af met de rauwe spinazie en rol je wrap op.

100%NL Magazine Maza

WIN!

Om je een duwtje in de goede richting te geven kun je een Maza Mezze pakket winnen. Vol lekkere producten om het jaar gezond en lekker te starten! Laat ons weten waarom jij de winnaar moet zijn en maak kans!

Heerlijke recepten en gerechten

Wil jij op de hoogte blijven van nog meer heerlijke recepten en gerechten? Volg Maza dan op Facebook en Instagram (@masmasmaza)voor de lekkerste recepten en tips!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Maza