100%NL Magazine Winter Warmers
Delen

GESLOTEN: win: het boek Winter Warmers met recepten voor 60 cocktails!

De koude dagen komen er weer aan, tijd om goed voor onszelf te zorgen. Met het boek Winter Warmers heb jij recepten voor maar liefst 60 knusse cocktails in handen.

Knusse cocktails

Het is ijskoud buiten, binnen neem je tijd voor jezelf. Je steekt de openhaard aan, ploft op de bank, pakt er een plaidje bij en geniet van een heerlijke, warme cocktail. Klinkt goed toch?

Winter Warmers

Winter warmers biedt 60 hartverwarmende cocktails voor de koude dagen. Steek je open haard maar aan en ga aan de slag om klassiekers als Hot Toddy en de Boulevardier uit de roaring twenties van de vorige eeuw te maken of kies voor een hedendaagse cocktail op basis van gekruide pompoensiroop met bourbon, citroensap en oranjebitter. Begin bij het begin en kies het juiste glaswerk en cocktailbenodigdheden.

Maak je eigen siropen als limoenhoningsiroop of op basis van rode bieten. Ga nog een stapje verder en maak basismixen als rabarberwodka, sleedoorngin en bessenbrandewijn voor een goede balans in de cocktail. Verwelkom je gasten met een Cynar Spritz (artisjokkenlikeur, prosecco, club soda met citroen- of sinaasappelschijfjes) of een Gin Daisy met limoensap, grenadine en munt. Sluit je etentje af met Il Bombardino, espresso met advocaat, brandy en slagroom. Of kies voor een Café Amore als mooie afsluiter van een romantisch diner. Proost, maar let op: drink met mate.

Delen