ANP 100%NL Magazine Achmed Akkabi

Achmed Akkabi

Wie is Achmed Akkabi?

Achmed Akkabi (3 oktober 1983) is een Nederlands acteur, televisiepresentator en producent. Hij staat vooral bekend om zijn rollen in Mocro Maffia en Het Huis Anubis.

Carrière

De acteercarrière van Achmed begon met zijn rol als Appie in Het Huis Anubis in 2006. In 2008 presenteerde hij het programma KunstQuest. Sindsdien is hij in veel films en series te zien geweest zoals Soof 2, Moordvrouw, Bluf en Dance Dance Dance, waar hij in de finale belandde. In 2018 verscheen hij ook in Mocro Maffia als “de Paus”. In 2021 verscheen de spin-off hiervan “Mocro Maffia: Komtgoed”, die door Achmed zelf is gemaakt.

Privé

Na een jaar samen te zijn geweest, kondigde Achmed aan zijn vriendin Eileen ten huwelijk te hebben gevraagd. Toen hij de huwelijksfoto’s deze zomer op zijn Instagram deelde, viel echter iets op. Eileen hield liefdevol een hand op haar groeiende buik. Tussen de foto’s van de bruiloft stond een echofoto met eronder: “baby girl”. De felicitaties stroomden binnen voor het gelukkige stel. Eind september 2023 zijn Achmed en Eileen ouders geworden van Aïcha.

Bron: ANP