100%NL Magazine Albert Verlinde

Albert Verlinde

Albert Verlinde (25 april 1961) is bekend als Nederlands theaterproducent, politicus en presentator. Na af te studeren aan de Academie voor Kleinkunst startte Verlinde de cabaretgroep Boemerang samen met Dick Cohen, Edna Kalb en Ad van Dijk. De stukken die ze speelden had Verlinde zelf geschreven. De jaren erna was hij in meerdere musicals te zien. Hij maakte in 1989 de overstap naar televisie en begon bij AVRO achter de schermen en verhuisde daarna mee naar RTL 4. Verlinde was onder andere te zien in Showtime, Showbizz, Hart van Nederland en RTL Boulevard.  

Carrière Albert Verlinde

Naast televisie en theater is Verlinde ook actief in de politiek. Hij was enige tijd lijstduwer bij de gemeenteraadsverkiezingen in Vught en na veel voorkeursstemmen besloot hij zijn zetel in te nemen. Januari 2021 werd hij beëdigd en sinds toen kon hij plaatsnemen.  

Privé

De presentator en politicus trouwde in juni 2001 met zijn man Onno Hoes. Ze woonden jaren samen in Cromvoirt toen ze aankondigden te gaan scheiden nadat Hoes zoenend was gezien met een andere man. Uiteindelijk zijn de twee nooit officieel gescheiden. In januari 2024 maakten zij dan ook bekend dat zij de liefdesdraad weer hebben opgepakt.