100%NL Magazine Anouk Smulders

Anouk Smulders

Anouk Smulders-Voorveld (29 augustus 1974) is bekend als Nederlands model en presentatrice. Smulders verhuisde toen zij 18 was naar Haarlem waar ze Internationaal management zou gaan studeren. Zij woonde hiervoor in Barneveld waar zij haar havo en meao had gedaan. Al snel werd zij ontdekt als model en kreeg ze haar eerste opdracht voor de cover van de Franse Elle. Na ook op de Duitse Elle te komen kreeg ze een cosmeticacontract voor Christian Dior. Naast modellenwerk was Smulders ook te zien in commercials, modeshows en de serie Sex and the City.  

In 2004 keerde Smulders terug naar Nederland na 10 jaar elders te hebben gewoond. Hierna was ze veel te zien op de Nederlandse televisie. Zo presenteerde ze Shownieuws op SBS6 en stapte ze vervolgens over naar Talpa waar ze Entertainment Live presenteerde. In 2007 en 2008 heeft ze nog de programma’s De leukste thuisvideo’s en Holland’s Next Top Model gepresenteerd. Bij RTL Boulevard was ze vanaf 2008 te zien als liefdesdeskundige. In 2014 presenteerde ze het programma Celebrity Pole Dancing. Vanaf 2017 kondigde Smulders aan te stoppen bij RTL Boulevard en Holland’s Next Top Model. Vanaf eind 2019 is ze vaak te zien bij Shownieuws.  

Privé 

Anouk trouwde in 2004 met Edwin Smulders op Curaçao. In 2005 verwelkomden zij hun eerste kindje: zoon Max. Enkele jaren later in 2009 kregen zij hun dochter Bo.