100%NL Magazine Anouk

Anouk

Anouk Teeuwe, kortweg Anouk (8 april 1975) is een Nederlandse zangeres. Vanaf jongs af aan had de zangeres al veel met muziek te maken. Haar moeder is zangeres in een bluesband.

In 1997 brak ze door met de single Nobody’s Wife. Sindsdien verscheen ze met verschillende nummers in de Nederlandse en Belgische hitlijsten. Tot en met 2016 bracht Anouk tien studioalbums uit. In 2013 deed ze mee met het Eurovisiesongfestival, waarmee ze de negende plek behaalde met het nummer Birds.

In 2015 bracht Anouk voor het eerste een Nederlandstalig nummer uit, getiteld Dominique. Dit is tevens de naam van haar vriend. Drie jaar later bracht ze ook haar eerste Nederlandstalige album uit. Het album heet Wen d’r maar aan en kwam in de eerste week binnen op nummer 1 in de Album Top 100.

Naast het zingen is ze sinds 2015 ook een van de vaste coaches van The voice of Holland. Vanwege de zwangerschap van haar zesde kind zou ze in het zevende seizoen niet te zien zijn. In 2017, 2018, en 2019 keert ze weer terug als coach. Vanaf 2018 verving Anouk Douwe Bob als coach bij The Voice Kids voor het achtste en negende seizoen. Ze was daarna ook in seizoen tien, elf en twaalf te zien. In 2022 nam ze ontslag nadat medewerkers van de show werden beschuldigd van seksueel wangedrag.

Privé

Na een relatie met toenmalige manager Edwin Jansen en Satindra Kalpoe, kreeg ze een relatie met Remon Stotijn. Ze trouwde op 16 maart 2004 en kregen drie kinderen; twee zoons en een dochter. Op 5 mei 2008 werd bekend dat het stel ging scheiden.

Vanaf maart 2009 kreeg ze een relatie met de zes jaar jongere rapper Unorthadox. Ze hadden tien jaar eerder al een korte relatie, maar Anouk vond destijds het leeftijdsverschil te groot. Hij was toen achttien jaar. Anouk en de rapper kregen samen een zoon, maar kort daarna werd de relatie beëindigd. Daarna kreeg ze op 27 juni 2014 een zoon met een basketballer.

In juni 2016 kreeg Anouk een dochter met een nieuwe relatie. Voor Anouk was de zwangerschap de aanleiding voor de single Dominique. In 2022 trouwde ze met de voormalig basketballer Dominique Schemmekes tijdens een concert op het Malieveld.