100%NL Magazine Gordon

Gordon

Gordon, artiesten en roepnaam van Cornelis Willem Heuckeroth (6 juli 1968), is een Nederlandse zanger, presentator, columnist, schrijver en ondernemer. Gordon spendeerde zijn jeugd in Floradorp, een wijk in Amsterdam-Noord. In 1991 brak hij door met zijn derde single Kon ik maar even bij je zijn. Gordon zingt vooral Nederlandstalig, hits zijn Blijf je vannacht bij mij, Jong voor altijd en Ik hou van jou. In 1992 kwam er een Engelstalig album van de zanger uit.

In 2005 vormt Gordon samen met René Froger en Gerard Joling de Toppers. Jaarlijks treden ze op in de Amsterdam Arena. Vier jaar later vertegenwoordigen de drie Nederland op het Eurovisonsongfestival in Moskou. Ze kwamen niet tot de finale. In 1009 maakte Gordon bekend uit de Toppers te stappen. Op 29 november 2015 maakte hij bekend te stoppen met zijn zangcarrière. Toch maakte hij in 2020 een comeback met het nummer Als alles Wat Je Zegt Echt Waar Zou zijn met Tino Martin.

Naast een carrière op het podium, heeft Gordon ook een grote carrière voor de camera. Zo is bij vee televisieprogramma’s te zien. Hij presenteerde Hotter Than My Daughter, samen met Gerard Joling vormde hij het iconische duo Geer & Goor die verschillende tv-programma’s hebben gehad. In 2021 was Gordon te zien bij K2 zoekt K3; hij zat hier in de jury.

Prive

Gordon is met zijn liefdes regelmatig in het nieuws geweest. Begin augustus 2021 werd Gordon samen met zijn nieuwe geliefde Jeffrey gespot in Italië en het is dik aan tussen de twee want ze gaan emigreren naar het buitenland! Gordon maakte het in september 2021 bekend te verhuizen naar Dubai. Samen met de 24-jarige Jeffrey stappen ze in het vliegtuig om het nieuw avontuur aan te gaan. Gordon wil hier zijn passie achterna gaan: het ontwerpen en bedenken van businessformules en het inrichten van woonhuizen.