Gwen van Poorten Banner 100pmagazine

Gwen van Poorten

Gwen van Poorten

Gwen van Poorten (1989) is een Nederlands presentatrice die voornamelijk bekend is geworden door haar werk bij BNNVARA. Zij groeide op in Uden en is op achttien jarige leeftijd verhuisd naar Den haag. Hier deed ze onder andere modellenwerk en andere opdrachten voor verschillende bekende bedrijven. Momenteel woont zij in Amsterdam.

Carrière

Gwen begon haar carrière als presentatrice, door het verzorgen van de producties en presentaties van aftermovies voor verschillende festivals, clubtours en andere evenementen. In 2014 stapte ze over naar BNN, waar ze het programma De Social Club ging presenteren. Later dat jaar werd ze verslaggever voor Spuiten en Slikken. Ze stopte in 2018 als presentatrice van BNNVARA. Hierna was zij nog te zien in o.a de programma’s ‘Roadtrippers’ en ‘De verraders’. In 2020 startte zij met haar podcast #METZNALLENdepodcast waarin onder andere Shelly Sterk, Art Rooijakkers en Giel Beelen te gast waren. Ook is zij momenteel zeer actief op TikTok.

Privé

Gwen heeft een zware periode achter de rug. Eind 2023 maakte zij namelijk bekend dat zij en haar verloofde hun relatie hebben beëindigt. Maar dat niet alleen… Tijdens haar verhuizing is er een miscommunicatie ontstaan tussen Gwen en het verhuisbedrijf, waardoor al haar spullen zijn “vernietigd”, zoals ze zelf vertelde. Nu Gwen haar leven langzamerhand weer op orde krijgt, lijkt het erop dat zij ook al een nieuwe vlam heeft. Buiten de bijnaam ‘Vieze Ibo’, is er nog weinig over hem bekend.