Max Verstappen

Max Verstappen

Max Verstappen

Max Verstappen (30 september 1997) is bekend als Nederlands-Belgisch autocoureur. Max is de zoon van voormalig Formule 1-coureur Jos Verstappen en rijdt net als zijn vader onder de Nederlandse vlag. Verstappen begon met karten op 4-jarige leeftijd en maakte in 2015 zijn debuut in de Formule 1 in Australië. Met zijn 17 jaar werd hij de jongste debutant ooit binnen de Formule 1. Een halfjaar later behaalde hij pas zijn rijbewijs. Toen Verstappen in 2016 zijn eerste podiumplaats behaalde waas hij de jongste coureur ooit op het podium, jongste leider in een GP en jongste winnaar van een GP.  

Carrière Max Verstappen

Ook voor Nederland maakte Verstappen grote veranderingen. Hij was de eerste Nederlandse winnaar in de Formule 1, eerste Nederlander die de leiding nam in de WK-stand, en de eerste Nederlander die naar een Pole Position reed. Hij is de meest succesvolle Nederlandse Formule 1-coureur ooit gekeken naar het aantal behaalde klassementspunten. Doordat Verstappen zo succesvol was nam de belangstelling voor de sport in Nederland enorm toe. Deze populariteit zorgde ervoor dat de Formule 1 weer plaatsvond op het Circuit van Zandvoort in 2021 en 2022.

Wereldkampioen

Na een zinderende wedstrijd in december 2021 wist Max voor het eerst de wereldtitel van de Formule 1 binnen te halen. In oktober 2022 kreeg Max de kans om zijn wereldtitel te prolongeren, in Japan. Het werd een bizarre race. Want er viel ontzettend veel regen in Japan. Zó veel, dat de race voor een paar uur stil werd gelegd. Gelukkig werd de race vervolgd. Door een straf voor LeClerc tijdens de laatste ronde werd na de race pas bekend dat Max zijn tweede wereldtitel binnen had. Zelfs bij Max ontstond hierdoor verwarring of hij nu wel of niet gewonnen had. Dat zie je op deze video.

Privé

Max Verstappen heeft al enige tijd een relatie met de 32-jarige Kelly Piquet. Kelly had eerder een relatie met Daniil Kyvat, ook een coureur bij Red Bull, en had met hem haar dochtertje Penélope gekregen. Het schijnt dat Max en Penélope een goede band hebben en het meisje hem zelf al ‘papa’ noemt. Max woont ondertussen in Monaco waar hij een huurappartement heeft.