100%NL Magazine Nick Schilder

Nick Schilder

Nick Schilder (6 november 1983) is een Nederlandse zanger. Men kent hem vooral van het bekende zangduo Nick & Simon die hits als Rosanne en Kijk omhoog uitbrachten.

Carrière

Nick speelt al sinds achtjarige leeftijd gitaar. Op school leerde hij Simon Keizer kennen waarmee hij later op zeventienjarige leeftijd nummers ging maken en zingen. Hoewel Schilder elfde in Idols 2 werd, hield hij er wel een platencontract aan over. Samen met Keizer scoorde hij achter elkaar hits. Het duo was ook, soms samen met Jan Smit en Kees Tol, meerdere keren op tv te zien. Zo zag je ze in Jan Smit, de zomer voorbij, Talenten Zonder Centen en als coach in The Voice of Holland. Sinds 2021 is Schilder een van de artiesten van gelegenheidsformatie The Streamers. Verder was hij met Ellie Lust in Het Jachtseizoen van Stuk TV te zien en won hij als ‘de kerstboom’ de kerst-special van The Masked Singer. In 2022 maakte het zangduo bekend in het voorjaar van 2023 uit elkaar te gaan en ieder zich te gaan richten op hun eigen solocarrière. Wel gaan ze samen verder met televisie maken.

Privé

Nick is al vele jaren gelukkig met zijn grote liefde Kirsten Schilder. Samen hebben ze drie kinderen: Nikki, Julian en Jackie. Naast zingen schaakt Nick graag.