100%NL Magazine Rafael van der Vaart (Beeld: ANP)

Rafael van der Vaart

Rafael van der Vaart (11 februari 1983) is een oud-voetballer en op dit moment een assistent-trainer van de voetbalclub Esbjerg. Ook schuift hij vaak aan als voetbal analist bij programma’s.

Rafael begon zijn carrière bij Ajax, waar hij begon bij de jeugd. Na vijf jaar besloot hij zijn voetbalcarrière voort te zetten in het buitenland en ging hij spelen bij het Duitse Hamburger SV. Daarna heeft hij nog gespeeld bij Real Madrid, Tottenham Hotspur, Real Betis, FC Midtjylland en Esbjerg fB. In 2018 hing hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen en beëindigde hij zijn voetbalcarrière.

Privé

Rafael had sinds 2003 een relatie met presentatrice en socialite Sylvie Meis. Het stel trouwde in 2005 en samen kregen ze in 2006 zoon Damian. In 2013 gingen ze uit elkaar en al snel kreeg Rafael een relatie met de beste vriendin van Sylvie en ex-vrouw van Khalid Boulahrouz, Sabia Engizek. In 2015 gingen Rafael en Sabia uit elkaar. In 2016 kreeg Rafael een relatie met handbalster Estavana Polman. Ze kregen in 2017 een dochter, Jesslynn. Samen wonen ze al een paar jaar in het Deense Esbjerg.