100%NL Magazine Robert Doornbos

Robert Doornbos

Robert Doornbos (23 september 1981) is bekend als voormalig Nederlands autocoureur. Hij was drie jaar actief in de Formule 1 en reed daarbij voor Jordan. In 2005 maakt hij pas zijn Formule-1 debuut na al een jaar bij het team te horen als derde coureur. Het jaar erna reed hij als derde coureur bij Red Bull Racing en vervolgens bij BMW Fauber. Doornbos ging naast als testrijder bij Red Bull Racing meedoen in de Champcar World Series. Hier kwam hij meerdere keren op het podium terecht. Ook reed hij nog mee in de Superlegue Formula, de A1 Grand Prix en de IndyCar Series.

Carriere Robert Doornbos

Tegenwoordig is Doornbos Formule 1-analyst bij Ziggo en zit hier wekelijks in de studio om de races te analyseren. Mogelijk maakt hij de overstap naar Viaplay, een streamingsdienst van NENT, waarop de Formule 1 hoogstwaarschijnlijk uitgezonden gaat worden. 

Privé

Oorspronkelijk was Doornbos een tennisser, maar nadat hij als VIP bij de Formule 1 was geweest was hij zo gefascineerd dat hij besloot autocoureur te worden. De voormalig autocoureur trouwde met Chantal Bles en kreeg met haar twee kinderen: Jada en Josh.