Ruben van der Meer

Ruben van der Meer

Carrière Ruben van der Meer

Ruben van der Meer (2 juni 1970) is een bekend Nederlands acteur en cabaretier. Hij werd bekend als het gezicht van Hakkûhbar en kwam hierbij terecht in de hitlijsten. Vervolgens presenteerde van der Meer het programma Live opgenomen dat hij samen met Horace Cohen had bedacht. Het vervolg waren de programma’s Frøland en Frølive die beiden een succes waren.  Van der meer volgde een jaar een opleiding in New York aan de Herbert Berghof Studio en vervolgens nog bij de Acteerstudio in Den Haag. Na dit te hebben afgerond was van der Meer onderdeel van De Lama’s van 2004 tot 2008.

Tafkal

In 2022 kwam Ruben samen met zijn Lama vrienden weer bij elkaar voor een theatertour. Dit keer niet meer onder de naam De Lama’s, maar als TAFKAL! (The Artists Formerly Known As Lama’s. Dit doet Ruben samen met Tijl Beckand, Jeroen van Koningsbrugge en Ruben Nicolai. Ook was presentator en aangever Patrick Lodiers er weer bij. De tour was helemaal uitverkocht en werd een groot succes!

Gezinsleven

Al hoewel Ruben niet veel van zijn privéleven deelt, post hij eerder een foto samen met zijn vrouw en kids.  De vrouw van Ruben heet Sally Lodewijks en ze hebben – zoals Ruben het zelf omschrijft – al vijfentwintig jaar verkering. Het stel is al vijfentwintig jaar bij elkaar en samen hebben ze twee prachtige dochters. Leila is de oudste en Ella-Mae is zijn jongste dochter. Beide meiden hebben de prachtige krullen van hun moeder geërfd, maar we zien ook zeker gelijkenissen tussen Ruben en zijn dochters. Een heel leuk gezinnetje!