100%NL Magazine Timor Steffens

Timor Steffens

Timor Steffens (9 oktober 1987) is bekend als Nederlands danser. Op negentienjarige leeftijd werd hij aangenomen op de Rotterdamse dansacademie en deed in 2008 mee aan het programma So You Think You Can Dance. Steffens eindigde als tweede, maar mocht toch mee naar de Verenigde Staten doordat Dan Karaty zijn talent zag. Na een werkvisum te krijgen bleef Steffens er jaren werken en kreeg veel grote opdrachten. Zo zou hij gaan dansen in de concertenreeks van Michael Jackson, maar deze stief voor het begon. Wel was Steffens te zien in de films die er daarna over hem werden opgenomen.

Steffens was in 2010 te zien als achtergronddanser in de film Burlesque en danste vanaf het jaar erna mee met het dansgezelschap van Chris Brown. De danser was daarna jurylid bij de programma’s Beat the Best, Dance Dance Dance en DanceSing.

Privé

Tot mei 2021 waren Steffens en model Zoey Ivory een koppel. Na drie jaar besloten ze een punt te zetten achter hun relatie. In 2022 maakte Timor zijn relatie met Saskia Koelewijn Insta-official.