Tjitske Reidinga

Tjitske Reidinga (20 februari 1972) is een Nederlandse actrice. De meeste mensen zullen haar herkennen van haar rol als Claire van Kampen in de televisieserie Gooische Vrouwen, haar rollen in Het Klokhuis of als June in de film April, May en June.

In het programma Het Klokhuis speelde Reidinga rollen als prinsesje Petronella en dochter konijn. Hierna speelde ze als Jet in Ja zuster, nee zuster en Claire in Gooische Vrouwen. Verder is ze actief bij verschillende theaterproducties. Reidinga heeft als actrice verschillende prijzen gewonnen mede door haar acteer skills, droge humor en typerende, slepende stem. Vanaf 2019 was ze vaak te zien als gast in Ladies Night op Net 5. In 2020 vlogde ze voor het platform van haar goede vriendin Linda de Mol. Hierin deelde ze info over haar leven en dat van haar gezin tijdens de coronaperiode.

Privé

Tjitske was zestien jaar getrouwd met acteur Vincent Croiset waarmee ze drie zonen kreeg. In 2014 werd bekend dat ze een relatie was gestart met collega Peter Blok. Tijdens de opnames van de film De Verbouwing heeft ze hem ontmoet.