Al sinds 1984 is er een heuse vakjury jaarlijks op zoek naar De Lekkerste Hamburger van Nederland. Alleen echte professionals mogen meedoen met de kookwedstrijd; professionals die werken bij hamburgerzaken. Tijdens de horecavakbeurs mochten de twaalf beste koks op het podium hun kunsten tonen. De jury lette op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs. Maar de hamburger moest vooral origineel zijn!
De burger
In plaats van het traditionele blaadje sla en het schijfje tomaat bracht Craane het knapperige element in zijn hamburger met groenten. Hierdoor werd het broodje verrassend fris! De hamburger bevatte ook pulled pork en een ingelegde augurk in mangozuur als dressing. Een unieke combinatie, oordeelde de jury.
Op nummer 2 en 3 eindigden Michiel Houdkamp, die werkt bij Firma Pickles in Utrecht en Jelle Hovens van Traiteur/Slagerij de Goeij in Vianen.
https://www.instagram.com/p/BsWNMUlnvwC/?utm_source=ig_web_copy_link