Als je dít uit je eetpatroon schrapt, vliegen de kilo's eraf!
Delen

Als je dít uit je eetpatroon schrapt, vliegen de kilo’s eraf!

Alle vegetariërs mogen met hun vingertjes wijzen, maar ze hebben toch een beetje gelijk: haal vlees uit je dieet en de kilo's vliegen eraf!

Er wordt vaak gezegd dat een vegetarisch dieet het beste werkt als je wilt afvallen. Wetenschappers van de George Washington University School of Medicine and Health Sciences uit Amerika hebben daarom uitgezocht of dat wel klopt. En wat blijkt, mensen die alles eten behalve vlees, verliezen in 4 weken gemiddeld 3,4 kilo!

Eet bewust

De onderzoekers denken dat een vegetarisch dieet toch minder vet en meer vezels bevat dan een dieet met vlees. Toch is er nog geen garantie dat mensen daadwerkelijk afvallen, doordat ze minder vlees aten. Het kan ook zijn dat mensen bewuster zijn gemaakt van hun eigen eetgewoonten door het onderzoek.

Voedingscentrum

Het Voedingscentrum geeft als tip om veel af te wisselen tussen dierlijk en plantaardig eten. Hun advies is om niet meer dan 500 gram vlees per week te eten, waarvan maximaal 300 gram rood vlees. In plaats van vlees kun je ook tofu, ei, peulvruchten of een handje noten nemen. Of gewoon een lekker visje in plaats van rood vlees!

Bron: Margriet | Beeld: iStock

Delen