5 redenen waarom pindakaas zo gezond voor je is
Delen

5 redenen waarom pindakaas zo gezond voor je is

Krijg jij ook altijd zo'n goed gevoel bij het openbreken van een nieuwe pot pindakaas? Hieronder hebben we vijf redenen op een rijtje gezet waarom pindakaas zo gezond voor je is:

1. Leef lang en gelukkig

Volgens een onderzoek waaraan meer dan 70.000 mensen deelnamen, is aangetoond dat proefpersonen die regelmatig pinda’s binnenkregen, 21 procent minder kans hadden om vroegtijdig te overlijden.

Een ander onderzoek met meer dan 200.000 pinda-eters toont, naast de verhoogde kansen om oud te worden, ook aan dat het eten van pindakaas de gezondheid van je hart en vaten ten goede komt.

2. Goede voedingswaarden

Met één hap (10 gram) pindakaas werk je, gemiddeld genomen, aan al je macro’s tegelijk. 100 gram pindakaas bevat namelijk 20 gram koolhydraten, 6 gram vezels, 25 gram eiwitten en 50 gram vet. Natuurlijk raden we je hiermee niet aan om 100 gram pindakaas naar binnen te lepelen, maar het toont wel aan dat pindakaas een gebalanceerde energiebron is, waarbij vet het grootste aandeel heeft. 50 procent hiervan zijn onverzadigde “gezonde” vetten, die nodig zijn voor een gezond hart en gezonde spieren.

3. Nutriënten

Pindakaas bevat onder andere Vitamine E, Vitamine B3, Vitamine B6, Magnesium, Foliumzuur en koper! Probeer maar eens een vitaminepil te vinden die zo lekker smaakt.

4. Goedkoop

Het is belangrijk om je calorieën uit een gezonde, betaalbare bron te halen. Pindakaas is een makkelijke manier om grote hoeveelheden calorieën naar binnen te werken, zonder dat dit je portemonnee of gezondheid schade toebrengt.

5. Dikmakend?

Het is belangrijk om niet te vergeten dat pindakaas niet zuinig is op het gebied van calorieën. Met 100 gram smeuïgheid pak je gerust 588 calorieën. Per eetlepel hap je al gauw 100 calorieën weg.

Maar aan de andere kant is pindakaas goed om je gewicht onder controle te houden. Mensen die twee keer per week pinda’s eten, hebben 31 procent minder kans om aan te komen, blijkt uit een Spaanse studie onder ruim 8,800 mensen. Gemiddeld wegen proefpersonen die geen noten eten een halve kilo meer dan de pinda-eters!

 

Bron: womenshealthmag.nl | Beeld: iStock

Delen