100%NL Magazine Aspergesoep
Zie ook:
Delen

Recept van de week: aspergesoep met ei en spek

Het is eindelijk weer zover: het aspegeseizoen is weer begonnen. Dat betekent tijd voor recepten met het witte goud.

Food Places

Food Places is een foodblog van de 24-jarige Lucia Veerman. Zij deelt dagelijks haar zelfbedachte en zelfgemaakte recepten met ruim 29.000 volgers. Dat niet alleen: Lucia staat ook regelmatig met een BN’er in de keuken én zij deelt tips voor restaurants in het binnen- en buitenland. ‘Het is een uit de hand gelopen hobby, maar ik geniet er enorm van’, aldus Lucia.

Aspergesoep

De één houdt er niet van en de ander eet ze het liefst iedere dag: asperges. Ook wel ‘het witte goud’ genoemd. Ze zijn eindelijk weer te koop en Lucia van Food Places is daar ontzettend blij mee. ‘Ik vind de witte asperges zo lekker en probeer er zoveel mogelijk verschillende recepten mee te maken. Zo maakte ik eens gefrituurde asperges, Japanse asperges, een plaattaart met asperges en een heerlijke aspergesoep.’

De aspergesoep is romig en gevuld met ei en spekjes. ‘De combinatie van die ingrediënten is heerlijk. Het briochebroodje ernaast maakt het voor mij helemaal af. Ikzelf heb wel 3 kommen van deze soep gegeten.’

Bron en Beeld: Food Places

Delen