Favoriete saus
Wat is er lekkerder dan een goedgevuld bord met al je favoriete ingrediënten? Niets toch? Lucia van foodblog Food Places kijkt iedere dag enorm uit naar haar maaltijd en deze risotto heeft een speciaal plekje in haar hart weten te bemachtigen. ‘Ik maak iedere dag nieuwe recepten en de lekkerste sauzen komen voorbij, maar romige ketjapsaus is toch mijn favoriet. Ik besefte mij dat daar nog geen risotto variant van was, dus die moést er komen. Ik wist zeker dat het lekker zou zijn en eigenlijk was het meer dan dat. Dit was echt genieten’, vertelde zij.
Ketjap risotto met kaascrumble
De risotto ziet er lekker romig uit, maar de kaascrumble maakt dit hele plaatje compleet. Lucia vertelt: ‘Ik zocht iets lekkers om deze risotto mee af te toppen en normaal gesproken kies ik altijd voor burrata, maar ik wilde een keer iets anders. Een kaascrumble is natuurlijk áltijd goed.’
Bij Lucia van Food Places thuis wordt deze risotto nu wekelijks gemaakt en zij heeft er al heel veel positieve reacties op ontvangen. ‘Het lijkt alsof al mijn recepten met ketjap een hit worden. Dat is heel leuk, maar ook hartstikke grappig om te zien.’
Food Places
De Volendamse Lucia Veerman is nog maar 24 jaar oud maar belooft de nieuwe kooksensatie van Nederland te worden. Met haar account Food Places bereikt ze wekelijks duizenden mensen, restaurants maken haar recepten, ze was te horen op de landelijke radio én het lukt haar om wekelijks lege schappen te veroorzaken in de Albert Heijn. Lucia: ‘Het is echt een uit de hand gelopen hobby, maar ik geniet er met volle teugen van.’
Benieuwd naar het recept van de ketjap risotto met kaascrumble? Klik hier voor het recept. Benieuwd naar het Instagram-account met alle recepten van Food Places? Klik dan hier.