Food Places recept van de week
Zie ook:
Delen

Recept van de week: rijst met honingkip, warme geitenkaas en Joppiesaus

Een andere variant van dit recept gaat al een jaar viral, dus daar moest Lucia van Food Places iets nieuws op bedenken. 'Na een paar uur was dit recept al honderden keren opgeslagen.'

Food Places

Food Places is een foodblog van de 24-jarige Lucia Veerman. Zij deelt dagelijks haar zelfbedachte en zelfgemaakte recepten met bijna 30.000 volgers. Dat niet alleen: Lucia staat ook regelmatig met een BN’er in de keuken én zij deelt tips voor restaurants in het binnen- en buitenland. ‘Het is een uit de hand gelopen hobby, maar ik geniet er enorm van’, aldus Lucia.

Favoriet van velen

Ongeveer een jaar geleden maakte Lucia van foodblog Food Places een recept die ervoor zorgde dat supermarktschappen weken leeg waren. Het gaat hierbij om een naanbrood met warme geitenkaas, honingkip en Joppiesaus. ‘Dit recept wordt nog iedere dag zó vaak bekeken, opgeslagen en gemaakt. Ik schrik er steeds weer van’, aldus Lucia.

Omdat dit recept zó’n hit is, wilde Lucia er een nieuwe variant op maken en dat is gelukt. ‘Recepten met rijst doen het áltijd goed, dus daarom maakte ik rijst met honingkip, warme geitenkaas en Joppiesaus. Al snel werd het recept honderden keren opgeslagen en gemaakt. Ik kreeg gelijk berichtjes met daarin: ‘Lucia… Dit recept krijgt een 10+’ en dat vind ik zo leuk om te horen.’

Gekke combinatie

De combinatie klinkt misschien wat gek en niet iedereen houdt van geitenkaas, maar het is allemaal zo lekker bij elkaar. Volgens Lucia zou dit recept ook makkelijk zonder geitenkaas gegeten kunnen worden. ‘Dus ook voor mensen die daar niet van houden, is dit recept geschikt. En deze is zo makkelijk te maken. Echt perfect.’

Benieuwd naar het recept? Klik dan op deze link. Benieuwd naar meer recepten van Food Places? Klik dan op deze link.

Bron en Beeld: Food Places

Delen